Debrecen és a társasjáték: Hol társasozzunk Debrecenben?

Szerző: | jan 17, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Erre a bejegyzésre Csibut kértük fel, aki egy speciális és egy imádnivalóan informatív gamer Youtube csatornát és podcast műsort vezet Game-Obscura néven. Ennek a channelnek az egyik fő fókusza a társasjátékozás, amellyel kapcsolatosan érdemes körbenézned nála.

A Game-Obscura csatornáját erre a sorra kattintva találod! 🙂

És most induljunk neki Debrecen társasjáték életének!
A szürke hétköznapokban bár sokan találják meg a számítógépes-, konzol-, vagy VR játékokban a szórakozási lehetőséget, előbb vagy utóbb felmerülhet az igény, hogy a barátainkkal, családtagjainkkal is szívesen játszanánk együtt. A kérdés ilyenkor már csak az:

pontosan hol, mikor és mivel?

Ez viszont sokszor nehezebb, mint elsőre tűnik. Egyrészt jó helyszínt találni Debrecenben igazi kihívás, hiszen saját otthonunk nem mindig jöhet számításba. Másrészt a társasjátékdömping hihetetlen méreteket kezd ölteni, évente több mint 5000 új társasjáték jelenik meg.
De akkor hol tudnánk megismerni a legjobb játékokat és hol tudnánk eltölteni közösen néhány órát?
Erre kerestem a választ és olyan debreceni lehetőségek, helyszínek után kutattam, ahol játékból és játékostársakból sem lesz hiány – még akkor sem, ha a családtagjaink, vagy barátaink éppen nem érnek rá.

Kezdjük a leggamerebb lehetőséggel, ahol egyből belevethetjük magunkat a legkomolyabb modern társasjátékokba. A Hexa Klub a Simonffy utcán az Ifjúsági házban található, gyakorlatilag minden szombaton várja a játékosokat. A klub alkalmai ingyenesek, de érdemes előzetesen jelezni az érkezési szándékot a klub Facebook-csoportjában.

A Dehír ide vonatkozó cikkét is érdemes elolvasni.

Aki a környéken jár, esténként beugorhat az ugyanitt található Sheldon’s Bárba is (a fenti beágyazott képen a debreceni cég, a Shoprenter csapat is így tett), ahol kényelmes székekkel és tágas asztalokkal, finom italokkal, szendvicsekkel várják azokat is, akik szerep- vagy táblás játékokkal múlatnák az időt. Neked csak a társaságról és a játékról kell gondoskodnod. Hasonló beülős hely a LvL Up Esport Bár és a Barcraft a Gambrinus közben, ahol fogyasztás mellett nem csak a legújabb esport játékokkal játszhatsz, hanem a bárokban található társasjátékokat is leveheted a polcról. Ennek feltételei helyszíntől függőek, és a szombat esték a viszonylag nagy tömeg miatt nem biztos, hogy a legjobb időpontnak minősülnek, azonban a hétköznap délutáni- és esti órákban ideális választás, ha a város talán legjobb társasjátékozós hangulatát keresed.

Ha a Gambrinus közben maradunk, akkor itt találjuk a város egyetlen társasjékos szakboltját is, a Játék Céhet (róluk itt egy interjú), ahol egyéni igényeknek megfelelően tudnak játékot ajánlani, de ami még jobb, hogy ezeket a játékokat a helyszínen is kipróbálhatjuk, sőt, akár ki is kölcsönözhetjük! Ha tehát a hétvégén nagyobb partit tartasz, vagy egy drágább játékról nem tudod eldönteni, hogy tényleg tetszene-e, akkor az áruk töredékéért hazaviheted őket. Hétvégenként főleg a gyűjtögetős kártyajátékok szerelmeseinek szervezett programok miatt garantált, hogy itt is találsz majd magadnak új ismerősöket, beszélgetőtársakat, vagy akár játékpartnereket.

Játék Céh móka a LvL Up-ban. Forrás: Játék Céh Facebook

Ha nem akarsz foglalkozni azzal, pontosan mivel is akarsz játszani, egyszerűen csak buliznál egy jót, a játékokban nem az agyégetést, hanem a valódi kikapcsolódást és nevetést keresed, és annak is örülnél, ha ezt néhány jó pofa sör társaságában tehetnéd, akkor irány a Játszóház! A Roncsbár minden második csütörtök esti rendezvényén kötetlenül, óriási játékválasztékból szemezgethetsz, barátaiddal más társaságokhoz is csapódva pedig új ismeretségekből sem lesz hiány.

Listám utolsó eleme a legnyugisabb lehetőség. A Méliusz Juhász Péter Könyvtár TársasKedd rendezvényén is megtalálhatjuk a legjobb játékokat, a 15-20 óra közötti időtartam miatt pedig garantált, hogy beférjen a családi programba – aztán ki tudja, lehet pár izgalmas könyvvel térsz majd haza.

Debrecen egyik legnyugisabb helye.

Debrecen egyik legnyugisabb helye. Forrás: meliusz.hu

Debrecenben tehát láthatóan beindult a társasjátékos élet és egyre többen választják ezt a közös kikapcsolódási formát.
Remélem, ebből a listából te is találtál kedvedre való lehetőséget.

Írd meg kommentben, vagy levélben hogy te mivel szoktál játszani, ha társasjátékról van szó, mert tervezünk még közös tartalmat Csibuval, hogy a legjobb lehetőségekről Te is értesülj.
Jó játékot kívánunk!

Olvasd el ezeket is 

Pin It on Pinterest

Share This