Debrecen legjobb étterme – a Dining Guide éves listája alapján

Szerző: | feb 26, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Mostanában csupa örömhírről tudunk beszámolni az ország legjobb gasztrohelyei és Debrecen közös metszéspontja kapcsán. Legutóbb az ország legjobbjai közé is felkerült egy debreceni hamburger, pizza ügyben is van topligás a városban (erről még írunk később) és most az ország Top 10 vidéki étterme között is ott van egy debreceni.

Debrecen étterem - IKON

Debrecen étterem – IKON

Az IKON-t olyan nagyon nem kell bemutatni senkinek, de azért mégiscsak érdemes annyi karaktert szánni rá, hogy gasztro élmény szinten ez volt az a hely, amely be-, és elindította Debrecent egy meghatározott úton. Amíg mondjuk Szeged főleg street food vonalon erős, Debrecen – szinte különleges módon – a magasan reprezentált helyek irányába mozdult el. Ez nagyban köszönhető az IKON sikersztorijának.

A napjainkban – a szó legtökéletesebben vett pozitív értelmében – bistro jellegét jobban hangsúlyozó étterem a 10. lett a Dining Guide éves listáján, ahol a vidéki éttermeket listázták. Az országos Top 10-be sajnos nem fért debreceni hely, de az IKON elcsípte a viszonylag előkelőnek számító 40. pozíciót a Top 100-ban.
Gratulálunk!

A környékről

Egyébként, ha már a listát nézegetjük, akkor lessük meg úgy is, hogy miért érdemes Debrecen környékét a nyakunkba venni?
A vidéki Top 10 étterem abszolút favoritja az Anyukám mondta lett az Abaújban található Encsről (1,5 óra kocsival). A hihetetlen részletességgel és profizmussal felépített helyet csak ajánlani tudjuk, ha egyszer szeretnél egy jót kirándulni. Ha pedig már arra indultál, akkor a szintén a Dudás fivérek (az Anyukám mondta tulajdonosai) által megalkotott Pizza, Kávé, Világbékét se hagyd ki Miskolcon, mert ennél menőbb “street food” helyet a környéken nem találsz…sajnos.
Azért az idézőjel, mert jellegében inkább egy kellemes teret képzelj el egy szecessziós épületben Miskolc sétáló utcáján, mintsem egy füstös pizzázót. Ráadásul külön menő, hogy a pizza romana stílusú szeleteket nemcsak helyben, hanem félkész állapotban hazaszállítva, egy kis „használati útmutatóval” konyhánkban megsütve itthon is tudjuk fogyasztani.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

love at first bite 🍕❤️🍕

Furtos Anna (@annafurtos) által megosztott bejegyzés,

A másik szereplő, amit még a környéken érdemes meglátogatni az a Macok Bisztró Egerben (1 óra 26 perc autópályán). Ehhez sajnos személyesen még nem volt szerencsénk, de régi szereplő a “majd egyszer” listánkon. Ha sikerül, akkor szívesen írunk róla. Az biztos: az étlapot vizslatva többször éreztük már, hogy közelebb is lehetne rántani Egert, na!

Van olyan, ahol jártál már?
Szerinted Debrecenből melyik hely fért volna még fel a listára?

Ha érdekel Debrecen gasztrokalandja, akkor kövesd az “expedíciónkat” a Debrecenben ettem Insta felületén.

dbrcn.hu

dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Hogyan edz otthon Debrecen?

Hogyan edz otthon Debrecen?

Milyen az edzés otthon Debrecen? Hogyan mozgunk és mozoghatunk, ha otthon is szeretnénk maradni. Csibu a tapasztalatait írta meg.

Pin It on Pinterest

Share This