Hogyan éljük túl a kánikulát Debrecenben?

Szerző: | Júl 25, 2019 | Magazin | 0 hozzászólás

Néhány tipp Neked, ha túl meg akarod élni a lassan “szegény ember Kairójává” váló Debrecen hőséges perceit. Alaptézis: a kánikula elviselhető Debrecenben.

Lassan menetrendszerű az az állapot, hogy

  1. vagy az egész délelőttöt betöltő napsütés és “Barcelona” után kapunk egy monszun esőt a nyakunkba,
  2. vagy napokig tevét keresünk DKV helyett, mert olyan nagy a hőség.

Nyár van, na!
Azonban van az a szintű melegség, amikor már nem válik egészségessé, ha sokat időzünk benne, ezért különböző taktikákat, javaslatokat és technikákat érdemes bevetni, hogy átvészeljük a dögmeleget.
Esszenciaként egy mestert tudnánk ajánlani…

…bár szigorúan without tüske thing!
Most pedig jöjjenek a debreceni taktikák, amelyeket természetesen szinte bárhol használhattok földrajzi adottságokra átfordítva.

ÉRJ HAZA JÓL

Kezdjük azzal, amivel végezni jó egy harmincfokokkal megtűzdelt napot: a hűs lakással.
Ha a Dobozi lakótelep 7. emeletén laksz egy panelban, akkor persze nagyon nehéz csodás körülményeket teremteni, de a legjobb, amit tehetsz, hogy egész nap lehúzva hagyod a redőnyöket és bezárva az ablakokat. Így nem jön be a meleg. 🙂
Aztán este – ha lehetőséged van rá – akkor egymással szemben lévő ablakok nyitásával csodás kereszthuzatot generálhatsz, növelve a komfortérzeted.

ULTIMATE TIPP:
Ha másnapra készítesz ruhát, akkor csak a bő darabokat részesítsd előnyben, könnyed anyagokból szőve. Papucsot csak nőknek kell kikészíteni – férfi ember nem mutogatja a lábát – de azt is zokni nélkül. 🙂

LÉG(Y)KONDIBAN

Szerencsések vagyunk, mert manapság a munkahelyek nagy része légkondicionált, sőt nagyon keresgélni sem a belvárosban, ha “menekülőre” kellene fogni a nagy lihegésben.
A hihetetlen mennyiségű kormányablak – erről majd később – már remek alternatíva lehet, de a bevásárlóközpontok és hiperek nagy része is kellemes, hűs környezetet biztosít.
Arról inkább ne beszéljünk, hogy ez mennyi energiát fogyaszt el és mekkora ökolábnyomot hagyogat, de legalább nincs meleged, oké!

Beülnél egy jó ideiglenes lakcím bejelentésre?
Forrás:dehir.hu


MIT IGYUNK, MIT EGYÜNK A MELEGBEN?
Sok folyadékot, de semmiféleképpen nem közszolgálati értelemben. Esküdözhetnénk a meleg italokra is – egyébként szerintünk hatásos – ennek alapja az, hogy az arab népek is ilyet fogyasztottak annak idején a sivatagban. Mondjuk hűtő se sok volt arrafelé.
Szakértők szerint ilyen időben jó, ha sok levest eszünk, vagy leveses valamit. Helló dinnye!
főtt tészták viszonylag gyorsan elkészülnek, és akár hidegen is fogyaszthatjuk őket tésztasaláta formájában. Azonban,ha szeretnél egy patent ötletet, akkor elő a zöldségekkel és rottyants össze egy finom lecsót.

Forrás:Mindmegette

Te mit eszel a melegben?

LÉPJ BE A DEBRECENBEN ETTEM CSOPORTBA ÉS MUTASD MEG.
Örömmel várunk. 🙂


SZÖKŐKUTAK

Debrecent szokás a szökőkutak városának is nevezni – illetve sok minden másnak is – de ez sajnos nem annyira fedi a valóságot. Az is igaz, hogy a kánikula szempontjából akad egy-két stratégiailag rendkívül jelentős helyszín, ahol jókat lehet üldögülni.
Amelyikünk már rendelkezik gyermekkel jól ismerheti a Halköz kis vízköpőit, ahol vidám gyerekkurjongatások közepette lehet egy jót pihegni, vagy ugyanezt a II. János Pál pápa térnél is a Ködszínház szökőkútjában.
Sőt a Széchényi utcán akár a 2×2 sáv között található csobogók vízsugarába a fejünket is betehetjük két zöld lámpa között, ha kipattanunk az autóból.
Ha ez megtörténne, képet feltétlenül csinálj és küldj nekünk, kérlek!
Köszi!

ULTIMATE TIPP:
Ha lehetőséged van rá, akkor az a legbölcsebb, ha egy bevizesített kis rongydarabot a csuklódra raksz, mert ez lehűti az ereidben csörgedező vért, amelyet gyorsan körbe is visz a testedben.

ULTIMATE TIPP 2:
Az ég szerelmére a galambsz**os vízből ne igyatok, ne engedjétek a szemetekbe és csak úgy általában láblógatáson kívül mást ne csináljatok a szökőkutakban.

Forrás: Mapio.net

PÁRAKAPUK

Ez ügyben egy kicsit kutakodtunk és a segítségeteket kértük startégiai partnerünknél, a Debrecenben Hallottam csoportban. Mivel eddig nem nagyon volt kánikulai hőség, ezért összesen három párakaput ismertünk fel a várusban:

  1. A Kossuth téren közel a villamosmegállóhoz
  2. A Vidámpark és az Állatkert “átjárójában”
  3. Cégek önként kihelyezett kapuit, amelyeket csak vész esetén hoznak elő

Köszi szépen a gyűjtést, ha majd kialakul valami a következő napokban update-t rendelünk el a listára.

UPDATE:
2020-ban a járványügyi intézkedések nyomán  párakapukat nem állítottak fel. 🙁

Hirtelen ennyi ötletet tudtunk összeszedni, de ha Neked is lenne egy helyszíned, vagy taktikád, akkor segíts a többieknek is, hogy együtt izzadjuk ki ezt a néhény napot.
Írd meg itt kommentben, vagy keresd fel máris a Facebook oldalunkat!

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This