A 10 legnagyobb focicsapat, aki ellen a Loki valaha játszott

Szerző: | aug 1, 2019 | Magazin | 0 hozzászólás

Szakértőnk segítségével összegyűjtöttük a legnevesebb csapatok listáját, akik valaha kiálltak a DVSC ellen, hogy elkenjék a szájukat.

Szia kedves debreceni barátom!
Gyorsan, mielőtt begördulne a nosztalgia Lokomotív elmesélem, hogy mi is ez a blog? Lassan 2 és fél éve költöztünk ide Szegedről, ahol helyi rádiósként dolgoztam. Tudtam ahhoz, hogy megszeressem Debrecent kell valami, ami segít jobban megismerni a várost és a miliőjét.
Ezért született meg a DBRCN Blog, majd kisvártatva a Debrecenben ettem Facebook csoport, hogy aztán az egy Insta közösséggé kezdje kinőni magát.
Fontos megjegyeznem, hogy nem szeretném az idegenvezető szerepét játszani. Mondjuk úgy, hogy még tanulom/tanuljuk a várost, és keressük, hogy egy Y generációs milyen izgalmas programokat, lehetőségeket találhat a városban.
Aztán van még terv, de a tervek olyanok, mint az intermodális központok. Majd, ha megvalósulnak megnézzük őket.

Hiába mi vagyunk az ország legnagyobb második városa (hopsz rossz szórend, bocsi), szóval hiába mi vagyunk a második legnagyobb város még mindig turisztikai csoda, ha maga Torino jön ide. Bárhol is éltem eddig, érezhető volt, hogy a sport a legerősebb kovász egy város életében, amely az egységet a legjobban kifejezi. – Aztán ez nem csak, de főleg nem nyugdíjas program, elég menő dolgokat lehet találni egy-egy ilyen meccsen. –

Nem nagy felismerés ez, de annál jobb megélni az érzést mikor együtt izgulsz, együtt szurkolsz egy sikerért, vagy csak a tisztes helytállásért. Debrecenben kétségtelenül a Loki a legerősebb összetartó erő, de hál’Istennek vannak még alternatívák, hogy a 100 éves DEAC dolgait még ne emlegessem.
Majd szeretnénk még itt a blogon, de nem ma.

Főleg azért nem, mert a DVSC focicsapatának ma az olasz első osztályú Torino ellen nyílik lehetősége az Európa Ligában. Ezért hívtam segítségül a lokiblog.eu csapatát, hogy mutassák meg nekem milyen nagy nemzetközi csapatok nagy nevei fotózkod(hat)tak a Nagytemplommal?
Ebből állítottunk össze egy TOP10-es listát.


AJÁNLAT
Ha érdekel, hogy a Loki milyen úton és hogyan készült fel az idei év európai kalandjára, akkor KATTINSD LE a lokiblog.eu Irány Európa c. cikksorozatát. A 2014-ben indított sorozat arra vállalkozott, mint bemutassa a DVSC nemzetközi tétmérkőzéseit.

Forrás: lokiblog.eu


1. BOCSKAY FC – BOLOGNA 

KEK – 1934

Habár a bejegyzésünk címe a Lokira utal, a Bocskay mégis egy másik tészta és csapat is egyben. Mivel debreceni, vegyük ide most, egyezzünk meg ebben. Az 1940-ben megszűnt csapat már 1931-ben is vitézkedett az úgynevezett Kupagyőztesek Európa Kupája egy/a bécsi csapat ellen, de 1934-ben az akkor sem kicsi Bologna FC-t látták vendégül. Idegenben 0-2 lett, de idehaza volt sírás-rívás az olaszoknak. 2-1.

2. DMVSC – UDINESE 

KEK – 1979

Az előző meccshez hasonlóan ezt a küzdelmet is a régi Nagyerdei Stadionban rendezték. Habár október 24-én egy szerény és eseménytelennek tűnő 0-0-t sikerült összehozni. Viszont nagy valami volt, hogy eljötte…ja, nem, akkoriban elég sűrűn jártak nagy csapatok Magyarországra.

3. DVSC – WOLFSBURG

UEFA – 1999

Az 1999. szeptember 28-án megrendezett összecsapást lelkes ezrek kísérték az Oláh Gábor utcán. (Valaki mesélje már el kommentben, hogy a túróban lehetett akkoriban is parkolni arrafelé? Köszönöm!) Nagy meglepetésre 2-1 tudott a Loki idehaza nyerni, hogy aztán Németországban kikapjon 2-0-ra.
UPDATE:
Jófej Loki drukkerek szóltak, hogyelőbb kikapott a csapat idegenben 2-0-ra és utána játszott 2-1-et itthon. Bocsi a hibáért!

Forrás: Hancsi78

4. DVSC – PAOK

UEFA – 2003

Szintén az Oláh Gábor utca és szintén 0-0, hogy Görögországban végül 1-1 legyen a vége. Külön öröm, hogy ennek mozgóképes “eredménye” is található az nagy interneteken. ITT lehet megnézni.

5. DVSC – MANCHESTER UNITED

BL – 2005 

Erre még a tévéből is emlékszem, de mi lehetett ott a helyszínen?  Atyaég!
Igaz, sajnos sem Christiano Ronaldo, sem Ruud van Nistelrooy sem jött el enni egy kolbászt a Zsibiben, de Budapestig, a Puskás Ferenc Stadionba eljutottak. 0-3 lett a vége…csak.

ÉRDEKEL A TELJES LISTA?
Mivel ez csak egy szűkített, 10-es lista érdemes megtekinteni a bővített 14 stációt tartalmzó válogatást.

Bocskay FC – Bologna (1934, KEK)
DMVSC – Udinese (1979, KEK)
DVSC – Wolfsburg (1999, UEFA)
DVSC – Bordeaux (2001, UEFA)
DVSC – PAOK (2003, UEFA)
DVSC – Manchester United (2005, BL)
DVSC – Shaktar Donyeck (2005, UEFA)
DVSC – Liverpool (2009, BL)
DVSC – Fiorentina (2009, BL)
DVSC – Lyon (2009, BL)
DVSC – Basel (2010, BL)
DVSC – Sampdoria (2010, EL)
DVSC – PSV (2010, EL)
DVSC – Torino (2019, EL)

6. DVSC – LIVERPOOL

BL – 2009

2009 nagy év volt, amikor olyan csapatok járhattak volna 1-es villamosozni, mint a soron következő néhány, de végül a nagy érdeklődés és a debreceni pálya alkalmatlansága miatt Budapest lett a helyszín. Ez a meccs szinte meglepetésre 0-1 lett, természetesen telt ház előtt.

Forrás: magyarfutball.hu

7. DVSC – FIORENTINA 

BL – 2009

Izgalmas mérkőzés lehetett ez a késő októberi derbi. 1-0-ról lett 1-1, majd 1-2, aztán 1-3, 2-3 és 2-4 úgy, hogy mindez az első félidőben. Helló tippmix!
A végeredményt a 88. percben Coulibaly targoncázta be 3-4-re.

8. DVSC – LYON 

BL – 2009

0-4 a Puskásban. Ez fájhatott, ne is beszéljünk sokat róla.

9. DVSC – SAMPDORIA 

EL – 2010

Ez viszont kellemes emlék lehet, sajnos még mindig Budapesten. 2-0. Pedig egy ilyen meccs után megnéztem volna a Piac utcát, vagy az akkor még kevésbé prosperáló Halközt. Egyébként mindkét gólt az elnyűhetetlen Kabát Péter szerezte.

 

Forrás: Origo

10. DVSC – TORINO 

EL – 2019

Ez pedig az abszolút jelen. Azonban itthon. A Torino már megérkezett, remélem tegnap ettek az IKON-ban egyet, vagy legalább sétáltak egyet a Nagyerdőn 🙂
Mindenestre a Debrecenben Ettem Instagram oldalát még nem követték be.

Hatalmas köszönet a segítségért és szakértelemért Csibu-nak a lokiblog.eu-tól, és az adatokért a magyarfutball.hu-nak. 

Ha érdekelnek a további debreceni kalandok és követnéd azt a vállalást, hogy együtt fedezzük fel a város rejtett arcát, helyeit, életét és a modern, új generációs újdonságait akkor figyeld a blogunkat.
Vagy legalább kövesd be kérlek a Facebook oldalunkat!
Nagy terveink vannak vele, na! 🙂

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This