DEBRECEN 10 SZUPER ŐSZI KALANDJA

Szerző: | Sze 12, 2019 | Magazin | 0 hozzászólás

Debrecen azokat a napokat éli, amikor az ősz még inkább a szebb, izgalmasabb arcát mutatja. Ideje kiélveznünk ezt! Néhány olyan lehetőséget lajstromoztam, amellyel a munkanapokban megfáradt lelketeket tudjátok egy kicsit feldobni. Előtte azonban egy kicsit invitállak!

Részletekért kattintson ide

A DBRCN egy olyan online kaland, amelyben együtt fedezzük fel a város rejtett értékeit, különlegességeit. Ez Debrecen élmény- és urban lifestyle blogja…is. Ha például ételekről, finom kajákról van szó akkor két felületen is várunk. Egyrészt a Debrecenben Ettem Instagram oldalán, másrészt a Debrecenben Ettem Facebook csoportban, ahol nagyon örülnénk, ha megosztanád a te éttermi/street food kalandjaidat is.

1. EJTŐZZ AZ ŐSZBE!

Mindjárt hullanak a levelek. Ideje keresned egy csendes halmot és csakúgy belefeküdni! Azért előtte nézd meg mibe teszed a tested, aztán légy olyan jó fej, hogy össze is húzod magad után a levélhalmot.

2. REGGELI SÉTA

Kelj fel az első villamoshoz és utazz ki a Nagyerdőre! Egy reggeli séta, utána egy elvivős kávé – szigorúan saját termoszbögrében – és máris máshogy indul a napod.

Fotó: dehir.hu

3. TEÁZTASD MEG A LELKED!

Sajnos, ahogy a csoportban is kiderült nem sok teázó hely van Debrecenben, de teát sok helyen lehet kapni hál’Istennek. Ülj le egy bögre mellé és kortyold el ezúttal úgy, hogy odafigyelsz minden pillanatra az egy bögre alatt. Figyeld magad és az érzéseidet! Új és felemelő élmény lesz.

4. VEGYÉL KI EGY KÖNYVET A KÖNYVTÁRBÓL ÉS…

…irány egy pad a Békás mellett! Az utolsó lehetőség van arra, hogy egy varázslatos történetbe belekapszkodva szárnyalj egyet.

Fotó: dehir.hu

5. VILLAMOS KÖR

Már a tavalyi listában is benne volt, de időtlen ez a tétel. Ilyenkor ősszel, egy nyugodtabb délelőttön, vagy egy kedves szombati napon simán tujázhatsz egy kört Debrecenben. Más perspektívába kerül a város, ha utazol egy kört…ezúttal kalandból és nem céllal. Menj egy teljes kört mindkét villamossal!

6. PIKNIKEZZ!

Biztos neked is van olyan helyed Debrecen eldugott részei közül, amelyet már egy ideje nézegetsz, hogy de jó lenne plédet teríteni ide és kicókmókolni néhány finomsággal. Lépd meg most! Családdal, párral, vagy barátokkal rendkívül jó móka lehet, még akkor is, ha nem napsütötte csodásságot képzelsz el hozzá.

Fotó: Bárbara Montavon on Unsplash

7. Gyűjts faleveleket!

Mára már nagyon rövid lett az ősz azon időszaka, amikor a lista első pontjában leírt nagy mennyiségű avarral találkozhatunk. Használd ki és gyűjts egy kollekciót a 2019 őszéből. Örök debreceni emlék lehet.

8. VIDD A TERMÉSZETET AZ OTTHONODBA!

Ha már itt tartunk, akkor kézműveskedj egy kicsit otthon. Készíts kollázst a nyár emlékeiből! Csinálj egy albumot a gyűjtött levelekből, vagy készíts kis figurákat az őszi termésekből.

Fotó: calmmoment.com

9. KÉSZÜLJ FEL A TÉLRE!

Fogj egy tollat és papírt aztán írd össze, hogy mit vársz a télben. Nyugodtan engedj a kicsit negatívabb érzéseidnek is, aztán nézd meg hogyan tudnád a javadra fordítani.
Tervezgess saját örömödre!

10. LÉGY TÁRSASÁGBAN!

Egy új debreceni étterem felfedezése, egy közös vacsoracsata, egy hangulatos slam poetry est, vagy bármi az őszi fesztivál programkavalkádja közül nem a legcsendesebb program, de az emberi kapcsolatok gazdagsága garanatáltan feltölt a további napokra.

Írd meg Te is a hasonló, de számodra kedves cselekedeteidet!
Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit lehet még kihozni a városból. 
Köszönjük szépen a válaszokat!

———————————————————————————————————————————————-

Ez szólt miközben írtam:

 

 

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This