A debreceni advent apró különlegességei

Szerző: | dec 5, 2019 | Magazin, Egyéb kategória | 0 hozzászólás

Ha a Virágkarneválról már írtunk hasonlót, (sőt kétszer) akkor pont a debreceni adventről nem szerettünk volna hallgatni. Viszont megcsavartuk annyiban ezt a listánkat, hogy kis apróságokat kerestünk, amelytől az idei karácsonyvárás még izgalmasabb lehet. Van itt minden: csacsik, LED szalag, vagy egy kis nyekergő zene.
Természetesen, ha Neked más jön be, akkor szívesen várjuk kommentben, vagy az eredeti helyen, ahol a cikk linkjét is találtad.

Adventi filmes délutánok

Az Apolló Mozi egyébként is több különleges filmet gyűjt egybe egész évben. Most az egyházi felekezetekkel fogtak össze és vetítéseken érdekes vallási tematikájú alkotásokat tűztek műsorra…INGYEN. Pro tippünk, hogy hamar regisztráljatok, mert ilyenkor rekordsebességgel fogynak a jegyek, de ha szemfüles vagy, akkor egy igazán különleges élményben lehet részed. Aztán irány a főtér a film után!

Verkli

A debreceni advent hétvégéinek egyik legmenőbb pontja. Szombatonként és vasárnaponként tekeri a bácsi a verklit és énekel hozzá. A sípládások, kintornások és verklisek kb. 100 évig teljesen szokványos szereplői voltak egy-egy városi utcai lát-, és hangképének, de aztán kikoptak. Debrecenben azonban karácsonyi dalokkal és a jellegzetes nyekergő muzsikával minden hétvégén megtaláljuk.
Instant időutazás.

A debreceni advent fényei.

Ennek a környékén érdemes keresni a verklis bácsit. Forrás: civishir.hu

Óriáskerék (vurstli)

Egy ideje szinte szériatartozék egész Magyarországon valamiféle megalomán versengés a karácsony környékén. Modern vurstli. Mondjuk, ha nem is teljes vurstli élmény, de egy ilyen apróság, mint az óriáskerék nem kihagyható ebből a listából. Már csak azért sem, mert a vidéki városok közül Győrött és Szegeden található ilyen monstrum, aztán ennyi. Csak összehasonlítsáképpen Nyíregyházán például dodzsem és búcsús “katapult” áll a társszékesegyház előtt a főtéren. Miskolcon úgy tudjuk semmi.

Adventi csacsifogat

A Debreceni Állatkert néhány lakója a debreceni advent minden hétvégéjén kiköltözik a Régi Városháza udvarára, hogy egy élő Bethlehemben statisztáljon. Menő szerep.
Aztán a szamarak még túlóráznak is, hiszen kisfogatban gyerekeket visznek fel-alá a forgatagban, amely üdítő és lelkesítő látvány…csak ne hajszolják túl a csacsikat!

Csacsifogat a debreceni adventban.

A debreceni asdvent egyik legcukibb attrakciója. Forrás: civishir.hu

Fényvillamos

A több mint 200.000 díszkivilágítást nyújtó izzó mellett igazi cheer up a szívnak a DKV fényvillamosa. Néhány LED szalag, semmi extra, – mindamellett, hogy technikailag nem egyszerű megoldani egy ekkora áramfaló kivilágítását – de mégis az egyik legkellemesebb látvány, ahogy például a Piac utcán kígyózik a szerelvény.
Sőt!

A tavalyi év nagy sikerére tekintettel, az adventi villamosokon egy-egy kör erejéig vasárnaponként kórusok varázsolnak ünnepi hangulatot.

– írja a DKV a weboldalán, ahol az adventi fényvillamosok menetrendjét is lecsekkolhatod.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy Neked mi a személyes kedvenced a főtér és a debreceni advent látványosságai közül?
Ha pedig az ételeket is kitárgyalnád velünk – nanáhogy! – akkor lépj be a Debrecenben Ettem Facebook csoportba, vagy kövesd a debreceni gasztrokalandot az Instagramon is!

Csodás karácsonyvárást kívánunk Neked!
dbrcn.hu

Olvasgass még cikkeket tőlünk! 🙂

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This