Debrecen Mrs. Escobar szemével

Szerző: | dec 9, 2019 | Magazin | 0 hozzászólás

Ezt a bejegyzést Bácsó Bettina írta. Betti mindene a kultúra és a jó programok felkutatása. Szabadidejében rajong a spanyol nyelvért és kultúráért, miközben a dbrcn.hu hasábjain keresi azokat a lehetőségeket, amelyek megmutathat Neked. Ha van egy jó ötleted/tipped “hová érdemes menni?” témakörben, akkor írj neki a kommentek között. 🙂

December 7-én, itt járt nálunk Victoria Eugenia Henao, avagy Mrs. Escobar. Rengetegen voltak rá kíváncsiak, hiszen 25 év után megtörte a hallgatást, így bepillantást nyerhetünk az életébe az új könyvén keresztül.

Es un país muy hermoso.”

– mondta, mikor üdvözöltük egymást a Libriben, vagyis tetszik neki az országunk. De mi történt volna, ha nem csak két percre találkozunk, amíg odaírja a nevem a könyvébe?
Mit lett volna, ha közös történetünk itt nem ért volna véget? És mit mutatnék meg mindenféleképpen neki a városból?
Képzeletbeli utazás következik Debrecen utcáin Mrs. Escobar részvételével.

(Figyelem! Az ajánlások a Mrs. Escobar- Életem Pabloval c. könyv alapján készültek. Ha nem tudod, mit tegyél a fa alá, ajánlom a könyvmoly nővérednek, barátnődnek, vagy csak úgy bárkinek, aki közelebbről is bepillantást szeretne nyerni a család életébe!)

1. Gasztro-kalandok

Mrs. Escobart és férjét az ételeket illetően puritanizmus jellemezte. Ezért először is elvinném őt egy jó, magyaros helyre, hogy tudja meg, mi a magyarok Istene! Bár, azt hozzá kell tennem, hogy igaz, a két konyha, – a kolumbiai és magyar – különböznek, abban mégis hasonlítanak, hogy mindkettőben nagy hangsúlyt kapnak a levesek. Így azoknak a széles választékát kóstolhatja, akármelyik éttermet is választjuk majd.

2. Oktatás

Az Escobar család „bonyolult” életvitele és élethelyzete miatt a gyerekeket otthon taníttatták, amibe az asszony is részt vett, sőt, többször hangsúlyozta annak fontosságát. Így, egyetemváros lévén, szinte magától adódik, hogy ha Debrecen Mrs. Escobar útja el kell, hogy vezessen a Debreceni Egyetemenre.Mondjuk azon belül lehet elvinném a Botanikus Kertbe…

Ott jártunk Mrs.Escober dedikálásán.

Ott jártunk Mrs.Escober dedikálásán Debrecenben.

3. Művészet

Az asszony olyan művek csodálója és birtokosa lehetett egykor, mint  Salvador Dalí: Tánc, de számos egyéb, világhírű alkotók művét is magáénak tudhatta, mint például Claudio Bravo, Fernando Botero, és Édgard Negret. Mrs. Escobar nem csak értékes műkincsgyűjteményt tudhatott magáénak, hanem az érzéket és éles látást, amivel egyből kiszúrta profi darabokat. Ezért, mivel a művészetek nagy kedvelője és értője, mindenképpen végig járnánk az aktuális kiállításokat a Modemben és a Déri Múzeumban.

+1. Spiritualitás

Mrs. Escobar könyvének nyitófejezete egy ismert asztrológus tollából származik. Innen is láthatjuk, hogy mennyire fontos számára a vallás és spiritualitás. De nekünk, debrecenieknek is, ezért a Nagytemplom nem maradhat ki a körútból. Most, az adventi időszakban pedig főleg meghitt a környezet a Kossuth téren és a Nagytemplom előtt.

Ha szeretnéd megtudni, miben túloz a Narcos c. Netflix sorozat, vagy új szemszögből szeretnéd Escobárék történetéd olvasni, akkor is ajánlom a könyvet!
Ha pedig még több kalandra vágysz Debrecenben – nem csak kolumbiaira-, akkor érdemes tovább olvasni a blogot, vagy lépj be gasztro csoportunkba 😊

dbrcn.hu

dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This