Mi az a dbrcn.hu?

Szerző: | dec 31, 2019 | Magazin | 0 hozzászólás

Miért írjuk ezt a blogot kifejezetten Neked?

Merthogy nem magunknak írjuk.
Akkor nem sok értelme lenne. Félre ne érts azt is élveznénk, de ennek az egésznek akkor van foganatja, ha valahogy együtt alakítjuk az egészet. Mármint nem csak ezt az oldalt, hanem a Debrecent is.
Amikor megszületett a fejemben a dbrcn.hu alapgondolata akkor nagyon elveszett voltam. Elköltöztünk Szegedről, idegen volt a város, karriert váltottam és nem találtam/találtuk azokat a helyeket, ahol otthon érezhetném magam. Nem volt kedvenc hamburgeresünk, nem volt ünnepnapi reggeliző helyünk, nem volt relaxpontom.

Faltam volna a jó ötleteket, felkerestem volna az inspiráló helyeket, ettem volna az ajánlott ételeket.
Aztán azt éreztem, hogy van bennem annyi kalandvágy, hogy összeszedjem ezeket: elkezdjem felfedezni, majd belakni Debrecent. Belefogtam tesztelgetni egy blogot, majd kis időre félreraktam, hogy 2019 őszén újult erővel vegyem elő, immáron nagy tervekkel.
Olyan tervekkel, amelyekhez én is szívesen adom az arcom, a hangom…magam.
Tudtam, hogy ezt csak úgy tudom hitelesen csinálni, ha nem azt adom oda Neked, hogy “tessék itt van, így szeretem Debrecent”, hanem úgy, hogy “gyere fedezzük fel együtt a várost”. Úgy sejtettem, hogy Te biztos tudsz mutatni a kommentjeidben, a hozzászólásaidban olyat, amit még nem látok, én pedig írhatok olyanról, amit már nem látsz.
Aztán az egész megfordulhat.

Miért érdemes majd olvasnod a dbrcn.hu-t?

Mert olyan pozitív embereknek írom és írjuk, akik egy városban/egy helyben azt keresik, hogy mi a szerethető?
Nem krtikai oldalt szeretnénk írni Neked…ajánlani szeretnénk.
A szarkazmust szeretjuk, az iróniát nem vetjük meg, a csipkelődéstől felpezsdülünk, de páros lábbal nem célunk beleszállni senkibe és semmibe. Amolyan szeretetteljes közeget szeretnénk kialakítani, olyat, ahol olvashatsz a legjobb gasztro helyekről, a megnézni érdemes kulturális ezazról és mindarról, ami ötletet adhat, hogy hová menj el kalandozni legközelebb?
Egyedül, párban, vagy csoportban.
Ha valami gány, kókány és borzalmas arról nem írunk.
Ha valami szórakoztató, inspiráló és finom, akkor arról igen.

A nagy szavakat mellőznénk, de ha misszióként akarnánk leírni, akkor valahogy így tennénk:

Azt szeretnénk elérni, hogy egy modern Debrecen legyen a városunkból. Ne “csak” az épületek és a befektetések által, hanem általunk is, új generációs debreceniek által!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Az Élet Császára. Na, mégis Te hová bújnál? #debrecen #kossuthtér #eső #szakadóeső #élet #császár #chill #boss #likeaboss #ilyenvan

Mikos Ákos (@akosmikos) által megosztott bejegyzés,

Kiknek íródik a dbrcn.hu?

Nem titkoljuk, hogy főleg az új generációnak írunk. Az Y-, és a Z generációnak, illetve tisztellettel és nem kirekesztő módon annak, aki a nem állt meg 1993-ban.
A világ és így Debrecen is fejlődik. Egy rakat dologról érdemes beszélni, nagyon sok embert érdemes megismerni a városban és még többet lehet tenni. Gasztroforradalom, slow city mozgalom, környezettudatosság, inspiráló emberi értékek, építő közösségek – ezekbe mind beleszeretnénk szagolni és ízlelni, hogy utána beszélgethessetek róla, vagy beszélgethessünk miatta. A legkevésbé politikai témákat szeretnénk feszegetni.
Csak Debrecent akarjuk (meg)szeretni.

Na, jó de mi lesz benne?

Tele vagyunk tervekkel. Aztán majd beszéljenek a tettek.
Betáraztunk több izgalmas helytesztet, kitaláltunk egy nagy halom megvalósítható #kalanddebrecenben ötletet, ötleteltünk néhény izgalmas kvízen. Megkerestünk már néhány embert inspiráló beszélgetésre, fel fogjuk túrni időnként a teljes programkínálatot néhány rejtett gyöngyszemért, de mégis a legnagyobb tervünk, hogy majd arról írunk, ami téged is érdekel.
Időnként szeretnénk megállni és megkérdezni, hogy most mi esne jól, vagy mi jönne jól Neked?

Nem akarunk sokat írni.
Miattad és miattunk.
Heti két bejegyzéssel tervezünk és havi egy-két extra tartalommal pont azért, hogy

  • legyen időd megélni az ajánlottakat
  • ne arra ösztönözzünk, hogy a gép előtt/telefonon keresztül éld meg a várost.

Na, igen és ehhez kapcsolódik, hogy tervezünk néhány olyan programot, amely még nem volt ebben a városban. Egyedül is és másokkal összefogva. Mindezt azért, hogy élőben is találkozhassunk és legyenek olyan közös élményeink, amelyek nem csak karakterekhez, hangokhoz, vagy mozgóképekhez köthetőek, hanem hús-vér találkozásokhoz.

Miért a többes szám?

A blogot egyedül kezdtem, de nem egyedül írom. Már van két “kolléganőm”, akivel közösen tervezgetünk, de nem szeretnénk, ha itt megállna a történet. Szeretnénk, ha “kinevelhetnénk” Debrecen új blogger nemzedékét, akiknek segítenénk a saját blogjaik elindításában, mert abban hiszünk, hogy egymás segítői és nem konkurenciái leszünk hosszútávon.

Szép ez, de miből?

A blogot csak úgy mertem/akartam elindítani, hogy egy évre előre biztosított a működéséhez szükséges összeg. Mivel ez egy szerelemprojekt nem is akartam máshogy. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a jövőben ne terveznénk együttműködéseket cégekkel, szervezetekkel, illetve bárkivel, akivel megtaláljuk a közös hangot. Az egyetlen szabály, amit állítottunk ezzel kapcsolatosan, hogy bármely ilyen kollaboráció elsődleges célja, hogy az olvasóknak, azaz Neked tudjunk ebből adni, egy nyereményjáték, egy izgalmas program, vagy új hatás által – direkt nem lövöldözöm az élmény szót sokszor. 🙂

Szóval öröm, hogy nekikezdhetünk…Veled.
Most csak egyet kérünk: nézz szét egy kicsit az oldalunkon!
Kövess be minket a felfedezet csatornáinkon és ha úgy van szólíts meg minket a 2-es villamoson.

A bejegyzést Mikos Ákos a dbrcn.hu alapítója írta.

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This