2020 Debrecenben: Ezeket érdemes várni a legjobban

Szerző: | jan 1, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

A bejegyzést Mikos Ákos írta. A dbrcn.hu megalapítója, debreceni (szöveg)író és műsorvezető. Élt már BAZ megyében, Nyíregyházán, Szegeden, Krakkóban és most Debrecenben. Minden városban a kalandot keresi és azt, hogy mitől menő ott élni?

Volt egy olyan kósza gondolatunk, hogy készítünk egy bejegyzést arról, hogy mi volt 2019 néhény nagy durranása Debrecenben, de végül úgy gondoltuk, hogy egy előremutatónak fazonírozott debreceni blog valóban mutasson már előre.
A jövő felé talán egy fokkal inspirálóbb tekinteni, mint a bal vállad felett visszakandikálni.

Éppen ezért összeszedtük Neked azt az 5+1 dolgot, amelyet nagyon várunk 2020-ban Debrecenben. A sorrend nem értékítélet, csak egy egymáshoz viszonyított elhelyezkedés.

1. Dósa nádor tér – Reboot

Egy ideje húzódik már a Dósa nádor tér környékének story-ja. Elvileg már a 2019-es 50. Virágkarneválra új pompájában kellett volna tündökölnie, – Petőfi tér! Kisfiam, ne bújkálj! –  de eddig váratott magára az ing feltűrés. A most tavasztól előreláthatólag augusztusig tartó feltúrások után a helyszínen különleges vízjáték épül, padokat, kerékpártámaszokat, új fákat, cserjéket telepítenek. Egy kis ráncfelvarrást kap a virágpiac is, de ami a legmenőbb, hogy az egész tér sétálóövezetté alakul – és ezt úgy írjuk le, hogy előre borítékoljuk az arcidegzsábát a közlekedés miatt. Mégis így, hogy a Fórum és a Piac utca között is lesz még egy korzózható rész annyira európainak ígérkező hangulatot áraszt, hogy előre visongok a gyerekekkel a vízjátékban. Plusz hátha egy újabb, teraszos, kiülős placc kerekedik belőle.
Valami ilyesmit képzelj el:

A képet köszi a dehir.hu-nak.

2. Gyorskorcsolya Európa Bajnokság

Már az év elején durran egy nagyot a szurkolói bomba a Főnixben. A január 24. és 26. között megrendezett ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya EB felvonultatja az összes hazai kedvencet, de mégis azt várom a legjobban, hogy vajon hogy fog kinézni a csarnokban egy ilyen jégpálya?
Arról nem beszélve, hogy márciusban már salakpályát építenek a magyar teniszválogatottnak, akik ugyanitt játszák Davis-kupa meccsüket.
Nem irigylem a helyi takarítónéniket.

3. Zsuzsi Erdei Vasút Reopening party

2019 arról szólt, hogy túrtak-fúrtak a környéken, 2020 tavasza már a pöfékelésről kell, hogy szóljon. Az élmény még kimaradt, de 2020 egyik nagy terve, hogy szerkesztőségileg zötykölődjünk egyet, amely útra Téged is “el szeretnénk vinni”. A legmenőbb, hogy a 771 milliós felújításból a mozdony elejére például egy kamionködlámpa került. ┌[ O ʖ̯ O ]┐
A bejegyzés megírásának ezen pontján elindítottam a Szupercsapat zenéjét.

Azért ezen a vonaton üljünk majd néha.

4. John Malkovich – A zenekritikus

Ez az év meglepetése. John Malkovich Debrecenben, érted? Jónéhány nagy dobás volt már a városban, de azért az mégiscsak tűz, ha egy ekkora legenda tart egy zenekritikusi előadást(!), amely olyan mintha tökéletes egyvelege lenne egy színdarabnak és egy hangversenynek.
Shut up, and take my money!

5. Strand

Azért van annak valami finom bája, ahogy seggest ugrunk majd a nyárra megnyíló 15 monstre medence egyikébe és a víz egészen Hajdúszoboszlóig fröcsköl majd. Az Új Nagyerdei Strandfürdő már előzetesen is akkora és olyan attrakciók terveztettek bele, hogy szerintem igazán majd csak az üzembe helyezést követően fogjuk majd felfogni mi is ez igazán. Amit azonban a legjobban érdemes várni az a Víztorony és a strand közötti sétány teljes életre keltése, amelybe nem kis modern gasztrolöketet is terveznek. Ja, és egyszerre lesznek ezek nyitva kintre és bentre is!

+1 A dbrcn.hu “felemelkedése”

2020-ban is nyugodtan hajolhat minden szentnek magafelé a keze. Mi is így vagyunk ezzel.
A 2019-es teszt évet követően mi is átbillentjük a boost gombot és életet lehelünk Debrecen egyetlen új generációs blogjába. 2020-ban egyértelműen a releváns és hasznos tartalmakról akar majd szólni pontosan azért, hogy tudd, hogy merre érdemes mozdulni, vagy figyelni, ha a városról van szó. Szeretném és szeretnénk, ha együtt tekinthetnénk pozitívan Debrecenre, hogy ha már itt élünk, akkor van bőven miért (meg)szeretni. Tele vagyunk kincsekkel ezeket pedig veled akarjuk majd felfedezni.
Mindehhez néhány olyan – szerintünk – hiánypótló rendezvényt is tervezünk, ahol lesz lehetőségünk erről személyesen is értekezni, miközben a hétköznapok közben/után feldobódunk.

A megírtak közül melyik lelkesít a legjobban?
Van olyan, mit érdemes várni, de nem írtuk meg?
A te vállalkozásod tervez valamit, amiről nem tudunk? Írj nekünk és próbálj “megvesztegetni” minket. Ha tényleg elég menő az olvasóinknak is, akkor megírjuk. (kacsint)

Addig kövesd a gasztro kalandjainkat a Debrecenben ettem Instagram oldalán!

dbrcn.hu

dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This