1. #kaland @debrecen – Új év, új reggeli kaland Debrecenben

Szerző: | jan 3, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Miről szól ez a rovat?

A #kaland @Debrecen rovat azért jött létre, hogy olyan inspirációt adhassunk Neked a debreceni hétköznapokra, amellyel feldobhatod magad, párod és barátaid hétköznapjait. Olyan könnyen megvalósítható ötletek szerepelnek majd itt, amelyek egy kis komfortzóna átlépést, de nem nagy anyagi-, és energibefektetést igényelnek. A megvalósításuk természetesen már csak rajtad múlik: tovább is fejlesztheted, elrakhatod későbbre is, de akár ebből kiindulva egy teljesen újat is kitalálhatsz magadnak/magatoknak – viszont, ha ez történik, akkor feltétlenül jelezd nekünk is, mert érdekelne minket. 🙂

Nagy örömmel és izgalommal köszöntelek 2020-ban!
Nem tudom te hogy vagy vele, de azt vettem észre, hogy ilyenkor két témával garantáltan szembe lehet találkozni, ha bárkivel is beszélget az ember/bármely random médiába bekapcsolódok:

  • Mit fogadtál meg?
  • Milyen új szokásokat vennél fel?

Az elsővel nagyon nehéz mit kezdeni, de a másodikban már van bőven kaland, és ezt a rovatot ezért hoztuk létre…ugyebár.

Miről van szó?

Ha rutinok, vagy szokások, akkor a reggelek igénylik általában a legösszetettebb viselkedésmintákat. Energiát csiholni magunkból, produktívvá tenni testünket-lelkünket néha nem kis munka, ezért jó, ha a szeretett reggeli rituálék segítenek minket. Azonban a legtöbben – közte néha én is –  ugyanazokon az útvonalakon haladunk minden áldott nap.
Ugyanabba a két-három boltba, vagy pékségbe térünk be.
Ugyanazt a buszt választjuk és ugyanazokkal a szokásokkal kövezzük ki a mindennapjainkat.
2020 elején legyen a jelszó Neked is – ha követed ezt a kaland ötletet – hogy

találj ki új szokásokat!

Több választási lehetőségből ugyanis több esélyed lesz, hogy izgalmasabb napjaid legyen a városban. 🙂

Pontosan mit kell tenni?

  1. Ülj le öt percre a Google Maps elé. Keress a környékeden új kávézót/pékséget/reggeliző helyet, amelyet színesítésként felvehetsz a “rendedbe”!
  2. Nézd át a dkv.hu-n, hogy tudnál-e új útvonalon járni/más járatokat kipróbálni, esetleg más útvonalon berollerezni a munkahelyedre/egyetemre?
  3. Ha eddig autóztál nézd meg, hogy milyen előnyökkel járna, ha tömegközlekednél, vagy “mozognál”?
  4. Állíts össze egy listát azokból a könyvekből, amelyet el szeretnél olvasni 2020-ban az ingázás közben. Ugyanezt meglépheted podcastekkel is. Mondjuk annak külön örülünk, ha szerdánként és péntekenként átfutod a bejegyzéseinket is.
  5. Határozd el, hogy szóba elegyedsz valahogy azzal a szimpatikus férfivel/nővel, akivel mindennap látjátok egymást a pékségben.
  6. Egyszer-egyszer tervezd be, hogy otthon reggelizel. Nyugodtan.
  7. Indulj el egyszer fél órával hamarabb, és nézd meg, hogy kevésbé világosban, kevesebb forgalommal mennyire más a város.
A Vintage Worldre is hasonlóképpen, egy ilyen tervezgetés során találtunk rá. :)

Ha ezek közül egyet-kettőt megteszel már egy fokkal izgalmasabb lesz egy-egy napod Debrecenben.
Ne engedd magad belesüppedni a színtelenségbe. a variálhatóság nagy szabadságot ad, miközben kreatívabbá is tesz.

Ha Neked is van egy remek ötleted mindig szívesen várjuk. 
SŐT!
Mi is szeretnénk még segíteni Neked azzal, hogy a Debrecenben ettem Facebook csoportban megkérdeztük a fejlődő, kis közösségünket, hogy ki-hol szerzi be a reggelijét? 
Csatlakozz be és hátha kapsz onnan egy-két ötletet!

Hamarosan jelentkezünk még ötletekkel és további debreceni kaland gyűjtésekkel.
dbrcn.hu

dbrcn.hu

A cikket Mikos Ákos írta. A dbrcn.hu-t azért indította el, hogy Debrecenben is legyen egy olyan platform, ahol a legjobb étterem tippeket, szabadidős lehetőségeket és a város legmenőbb opcióit olvashatjuk. Mondjuk neki írnia kell, de leveleket és kommenteket még olvashat. 🙂

 

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This