Debrecen és a társasjáték: Hol társasozzunk Debrecenben?

Szerző: | jan 17, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Erre a bejegyzésre Csibut kértük fel, aki egy speciális és egy imádnivalóan informatív gamer Youtube csatornát és podcast műsort vezet Game-Obscura néven. Ennek a channelnek az egyik fő fókusza a társasjátékozás, amellyel kapcsolatosan érdemes körbenézned nála.

A Game-Obscura csatornáját erre a sorra kattintva találod! 🙂

És most induljunk neki Debrecen társasjáték életének!
A szürke hétköznapokban bár sokan találják meg a számítógépes-, konzol-, vagy VR játékokban a szórakozási lehetőséget, előbb vagy utóbb felmerülhet az igény, hogy a barátainkkal, családtagjainkkal is szívesen játszanánk együtt. A kérdés ilyenkor már csak az:

pontosan hol, mikor és mivel?

Ez viszont sokszor nehezebb, mint elsőre tűnik. Egyrészt jó helyszínt találni Debrecenben igazi kihívás, hiszen saját otthonunk nem mindig jöhet számításba. Másrészt a társasjátékdömping hihetetlen méreteket kezd ölteni, évente több mint 5000 új társasjáték jelenik meg.
De akkor hol tudnánk megismerni a legjobb játékokat és hol tudnánk eltölteni közösen néhány órát?
Erre kerestem a választ és olyan debreceni lehetőségek, helyszínek után kutattam, ahol játékból és játékostársakból sem lesz hiány – még akkor sem, ha a családtagjaink, vagy barátaink éppen nem érnek rá.

Kezdjük a leggamerebb lehetőséggel, ahol egyből belevethetjük magunkat a legkomolyabb modern társasjátékokba. A Hexa Klub a Simonffy utcán az Ifjúsági házban található, gyakorlatilag minden szombaton várja a játékosokat. A klub alkalmai ingyenesek, de érdemes előzetesen jelezni az érkezési szándékot a klub Facebook-csoportjában.

A Dehír ide vonatkozó cikkét is érdemes elolvasni.

Aki a környéken jár, esténként beugorhat az ugyanitt található Sheldon’s Bárba is (a fenti beágyazott képen a debreceni cég, a Shoprenter csapat is így tett), ahol kényelmes székekkel és tágas asztalokkal, finom italokkal, szendvicsekkel várják azokat is, akik szerep- vagy táblás játékokkal múlatnák az időt. Neked csak a társaságról és a játékról kell gondoskodnod. Hasonló beülős hely a LvL Up Esport Bár és a Barcraft a Gambrinus közben, ahol fogyasztás mellett nem csak a legújabb esport játékokkal játszhatsz, hanem a bárokban található társasjátékokat is leveheted a polcról. Ennek feltételei helyszíntől függőek, és a szombat esték a viszonylag nagy tömeg miatt nem biztos, hogy a legjobb időpontnak minősülnek, azonban a hétköznap délutáni- és esti órákban ideális választás, ha a város talán legjobb társasjátékozós hangulatát keresed.

Ha a Gambrinus közben maradunk, akkor itt találjuk a város egyetlen társasjékos szakboltját is, a Játék Céhet (róluk itt egy interjú), ahol egyéni igényeknek megfelelően tudnak játékot ajánlani, de ami még jobb, hogy ezeket a játékokat a helyszínen is kipróbálhatjuk, sőt, akár ki is kölcsönözhetjük! Ha tehát a hétvégén nagyobb partit tartasz, vagy egy drágább játékról nem tudod eldönteni, hogy tényleg tetszene-e, akkor az áruk töredékéért hazaviheted őket. Hétvégenként főleg a gyűjtögetős kártyajátékok szerelmeseinek szervezett programok miatt garantált, hogy itt is találsz majd magadnak új ismerősöket, beszélgetőtársakat, vagy akár játékpartnereket.

Játék Céh móka a LvL Up-ban. Forrás: Játék Céh Facebook

Ha nem akarsz foglalkozni azzal, pontosan mivel is akarsz játszani, egyszerűen csak buliznál egy jót, a játékokban nem az agyégetést, hanem a valódi kikapcsolódást és nevetést keresed, és annak is örülnél, ha ezt néhány jó pofa sör társaságában tehetnéd, akkor irány a Játszóház! A Roncsbár minden második csütörtök esti rendezvényén kötetlenül, óriási játékválasztékból szemezgethetsz, barátaiddal más társaságokhoz is csapódva pedig új ismeretségekből sem lesz hiány.

Listám utolsó eleme a legnyugisabb lehetőség. A Méliusz Juhász Péter Könyvtár TársasKedd rendezvényén is megtalálhatjuk a legjobb játékokat, a 15-20 óra közötti időtartam miatt pedig garantált, hogy beférjen a családi programba – aztán ki tudja, lehet pár izgalmas könyvvel térsz majd haza.

Debrecen egyik legnyugisabb helye.

Debrecen egyik legnyugisabb helye. Forrás: meliusz.hu

Debrecenben tehát láthatóan beindult a társasjátékos élet és egyre többen választják ezt a közös kikapcsolódási formát.
Remélem, ebből a listából te is találtál kedvedre való lehetőséget.

Írd meg kommentben, vagy levélben hogy te mivel szoktál játszani, ha társasjátékról van szó, mert tervezünk még közös tartalmat Csibuval, hogy a legjobb lehetőségekről Te is értesülj.
Jó játékot kívánunk!

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This