“Számomra ez egy önkifejezés” – Mundér Jurás Ákossal

Szerző: | jan 22, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

2020-ban az egyik legnagyobb vállalásunk, hogy szeretnénk néhány szakma új generációs szereplőjét bemutatni egy különleges formátumban. Ők mind Debrecenben alkotnak, it is tevékenykednek. Ugyanazt a nyolc kérdést küldjük el ugyanazon szakma képviselőinek úgy, hogy a kilencedik tulajdonképpen az, hogy kit választanának következő válaszadónak. Ez a Mundér, amelyet az év első harmadában Debrecen új generációs fotósainak szentelünk.

Második szereplőnk – minekutána László Zoltán Philip őt választotta – Jurás Ákos, akit két oldalról is ismerhetünk, de minkettő szorosan kapcsolódik a fotózáshoz. Egyrészt ő maga is alkot, másrészt a Snappy photobox-szal menedzserként és üzletemberként gondolja újra az esküvőket.

1. Miért a fotózás lett a nagy szerelmed?

Kiskorom óta lételemem az alkotás és ezt a fajta önmegvalósítást választottam gimi után. Ahogyan az érzelmeket ki tudom átala fejezni, azt gondolom mindig lesz helye az életemben. 

2. Melyik részét/mozzanatát élvezed a legjobban a fotózásnak?

Amikor eljut arra a szintre, ahol megbíznak bennem annyira, hogy eltudják magukat engedni a fotóalanyok. Ekkor megszűnik a külvilág és én ilyenkor tudok igazán alkotni. Ilyenkor már csak apró szakmai instrukciókra van szükség és modellvezetésre. Imádom megörökíteni a szerelmes párokat és a szép pillanatokat. Rengeteg ilyen van a mindennapi életben is, szerencsés vagyok, hogy meglátom ezeket.

Jurás Ákos - Mundér - Debrecen

Jurás Ákos – Mundér – Debrecen

3. Hogyan fejleszted magad?

Néha egy-egy nívósabb workShopra elmegyek. Kollégákkal, barátokkal beszélgetünk a szakmáról.

4. Mivel inspirálódsz a fotózásokhoz?

Külföldi pofik munkásságát követem. Galériákat és videókat is fogyasztok.

A békés harcos útja
Láttam már életemben sorozatot, de alapvetően nem nézek szériákat, tartok a függőségtől, a vele járó időpazarlástól. Jobban szeretem aktívan és hasznosan tölteni a szabadidőmet.
Az üzleti és pszichológiai témájú könyvek érdekelnek. Pl.: Timothy Ferriss – 4 órás Munkahét Patricia Spadaro – Az önbecsülés művészete
Sohasem vonzott igazán a virtuális világ.
Vlog párti vagyok. Pl. Legjobb Magyar TOP 10 Horvát András
5. Mit adott az életedben a fotózás?

Számomra ez egy önkifejezés. Az esküvők alkalmával (igaz hosszú és kimerítő, mégis) feltöltődöm, és hálás vagyok, hogy ilyen pillanatok részese és megörökíthetője lehetek. Úgy dolgozok, hogy az ifjú pár után én legyek a 3. személy aki a legintenzívebben átéli a velük történteket.

6. Mit tanácsolnál egy a szakma iránt még csak most érdeklődőnek?

Bármilyen szakmába kezd az ember, lesznek olyan részei, amit nem kedvel, de azt is meg kell csinálni. Olyanba kezdj, amit szeretsz és szívvel tudsz csinálni, akár úgy is hogy nem fizetnek érte. Ha ez a fotózás, akkor előre! Ha nem hivatásként tekintesz rá, drága hobbinak is jó. 🙂

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#wedding #groom #fiancemaid #fiance💍 #pool #weddingpool #coolwedding #weddingglasses #eskuvo #akosjurasphotography

Ákos Jurás Photography (@akosjurasphotography) által megosztott bejegyzés,

7. Hogyan látod a fotózás jövőjét idehaza?

Szerintem egyre nagyobb igény van a minőségre, köszönhetően az internet sokszínűségének. Bárki tanulhat otthon vlogon, inspirálódhat instagrammon, pinteresten, vagy egy kattintással láthat profi képeket a nagyvilágból. Ez mind egyre magasabbra teszi a lécet, mind amatőr mind profi szinten.

8. Szerinted ki itthon a top3 előremutató fotós és miért?

Vámos Csaba – Lenyűgözőek az alkotásai, Magyarországon vezéregyéniség.
Máté Bence – Más témában, de világszinten elismert és megszállott természetfotós.
Schram András – Ő kakukktojás, mert külföldön él már jó ideje, de rendszeresen hazahozza az ott szerzett tapasztalatait és ezzel segít a hazai fotósoknak.


+1 Ki legyen a következő?

Szőlősi Zsombor

Írj nekünk levelet, hogy mit olvasnál szívesen egy Debrecen központú városfelfedező blogon!
hello@dbrcn.hu 

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This