Illatparty és pizza világnapja – debreceni programok a hétvégre és a hétre

Szerző: | feb 7, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Ezt a bejegyzést Mikos Ákos írta. Műsorvezető, aki három éve költözött Debrecenbe és már akkor tervezni kezdte, hogy jó lenne egy blogot vezetni a városról. Most ezt olvasod. Mármint ezt a blogot, na. Gasztro és program fókuszú írások születnek itt annak jegyében, hogy mit érdemes felfedezned Debrecenben? 🙂

Nagyon boldogok vagyunk, mert két hete kipróbáltunk egy rovatot itt a blogon és az eddigi legnépszerűbb anyagunk kerekedett belőle. Akkor egy hétre előre összeszedtük Neked (teljesen dilis vagyok, minek linkelek neked, hiszen már mindegyik elmúlt azokból) a mainstream, vagy eldugott debreceni programok egy egész csokrát.  Most ismét nekigyűrkőztünk és elhoztuk a szerintünk legérdekesebbeket. Ha valamelyikre eljutnál, akkor nagyon szívesen vennénk egy visszajelzést.
Akkor kalandra fel!

 • A hétvégén csokifesztivál lesz a Fórumban! Itt be is lehetne zárni az oldalt, az internetet és a globális URH sávot is, mert minek beszélni bármiről ezek után? Azért van még debreceni program a szittya lemezes tarsolyunkban, de egy olyan esemény, ahol temérdek csoki, manufaktúrák érdekes fejlesztései és még a Balázs Klári-Korda György duó is ott van kiemelkedik ebből a listából.
 • Mindig szívet melengető, ha marcona emberek valami jót tesznek. A Ronin Fight Academy szombat délelőttre önkéntes alapú szemétszedést szervez a Menyhárt Jószef tér környékére.
 • Ha pedig önkéstekedés: A Debrecen Bike Maffia szombaton a farsang jegyében gulyáslevest és fánkot főz/süt rászoruló embereknek és ki is szállítja nekik. Ez egy fantasztikus kezdeményezés ráadásul, ha már farsangot emlegettem, akkor most akár jelmezben is kitekerhetsz a szeretetcsomagoddal pluszban felvidítva egy(vagy több) várostársunkat. Hajrá!
 • Ez elég menőnek ígérkezik. Ha szeretted a Beugró c. tévéműsort, akkor a DESz és a Magyar Szín-Játékos Szövetség szervezésében megvalósuló Impro Fesztivál Neked való. A helyszín a Batthyány utca és a Desz24.
 • Ha csoki ügyben soknak éreznéd éhgyomorra Gombóc Artúrkodni, akkor irány Hajdúböszörmény és ágyazz meg neki! Rákészülve a debreceni Mangalicafesztiválra (és goodbye óriáskerék partyra) egy elég hetyke disznótoroson lehet részt venni. Lesz főzőverseny (jóhogy!) pálinkaverseny (no question!) népzenei koncertek (hell yeah!!!) és egy kis vásár.
 • Egy disznótoroson elég hamar lehet kb. egy hétre a hajba ültetni 4-5 adagnyi tepertő illatot. A Kálvin téren rendezett illatparty-n ilyesmivel tuti nem operálnak, de az illóolajokról egész sokat meg lehet tudni és persze kirpóbálni őket ezen a különleges szeánszon. Illatparty másképp szombat este.
 • Maradjunk ezen a vonaton! Ha már szétpartikáztuk magunkat illat ügyileg, akkor egy kicsit megtisztulhatunk egy hangfürdővel a FLOW fit&yoga termeiben. A fókuszban a szívcsakrád lesz. 🙂
 • Oké láttam már Nutellás pizzát és állítólag nagy trend a kivis pizza (még nincs Debrecenben, de majd szólunk, ha…), de hogy milyen lehet a nápolyi pizza? A Pepito Pizza Bárban a Létai út vadregényes részén erre is kemencefény derül a hétvégén, de úgy sejtem nem édes, hanem igazi olasz élményre kell készülni.
  Ja, és nem mellékesen vasárnap ünnepeljük a pizza világnapját!

 • Vasárnapra rákanyarodván: Február 9-én kezdődik a Házasság Hete. Aki erre nyitott és nem riad meg egy spirituális (de sokkal inkább hitbeli) élménytől az látogasson el a Szent László Domonkos Plébániára, ahol tök jó fej szerzetes atyák és szakértők segítségével lehet beszélgetni és tanulni a házasságról, annak lelki oldaláról. Itt a program!
 • Legutóbb sokan jeleztétek, hogy milyen jó találat volt az élményfestés. Most is lesz! Az egyiken Olafot (ha még nincs gyereked akkor is valószínűleg hallottál már a beszélő hóemberről), a másikon R2D2-t lehet festeni. Az ügyesebbek össze is festhetik a kettőt egy képre. 🙂
 • Ugyanígy kreatív program és vasárnap van a fenntarthatóság jegyében megtartott CSAK Design Vásár az egyetem díszudvarán. Ráadásul itt akár saját, egyedi ruhadarabot is alkothattok, vagy felhasználhatjátok az otthoni bőrzeke készítés közben megmaradt bőrhulladékot is.
 • Sajnos hét közben nem sok csemege kínálta magát (mínusz Valentin nap), de négy ezek közül érdekesnek mutatkozik.  Az első az egyetem főépületének aulájában tartott francia barokk zenei koncert, amelytől előre bizsereg mindenem. Ez kedden lesz.
 • A második – szintén kedden – egy különleges kiállítás megnyitó a Dériben, ahol a polgárosodó Debrecen elegáns női ruháit, kiegészítőit mutatják be. A tárlat a divat változásait a kiegyezéstől a háború kitöréséig követi le. A Polgári Sikk egy darabig látogatható. Terveink szerint mi is megnézzük majd.
 • A Lovardában ritkán van színház, de most lesz. A Hyppolit, a lakájt játszák szerdán, Mikó Istvánnal a főszerepben.
 • Valentin napon pedig az Ég kegyelmezzen minden étterembe igyekvőnek!

Neked is van egy jó programod? Küldd el nekünk a hello@dbrcn.hu-ra, vagy a Facebook oldalunkon üzenetben.
Ha pedig egy ötlet kellene, hogy hol egyél egy különlegeset, akkor ajánljuk a Debrecenben ettem szerelemprojektünket!

dbrcn.hu

A rovatot támogatta a Conca Bisztro.

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This