A romantikus debreceni helyek toplistája

Szerző: | feb 12, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Debrecenben már érezni a szerelmet. A romantikus debreceni helyek még nem teltek meg élettel, de Valentin napon már megkapják az első figyelem morzsákat. Éppen ezért szerettük volna mi is összeszedni Veled és Veletek Debrecen szerelempontjait, hogy legyen miből válogatnotok mostanra, jövőre, vagy tavaszra. A lista elkészültében a Debrecenben Hallottam csoport tagjainak és a Debrecenben ettem közösségnek is hatalmas köszönet jár!

Ja, igen! Ez a lista most az éttermekre fókuszál, de találtok benne egy lenyitható kis boxot más romantikus debreceni helyszínekkel jobb idő esetére, amit szintén jó lelkű olvasóink ajánlottak.

Reskontó étterem

Ugyan Attila ajánlotta a Reskontót az egyik debreceni csoportban, de hogy helyén kezeljük a dolgokat: mi sem tudnánk elsőre meghittebb helyet említeni. A Reskontónak meg van az a különleges előnye, hogy egyszerre romantikus a szó legismertebb és legátvittebb értelmében is. Megállt az idő ezen a helyen, és ha csak egy-egy órára, de tényleg elhiszed, hogy valamikor a polgári Debrecen egyik legjelentősebb pillanatában élsz, amikor Krúdy bármikor átoszkározhat Nyíregyházáról enni egyet ugyanitt.

Vintage World

A Vintage World teljes pompáját nyáron adja a hátsó, rejtett kis udvarral egyetemben. Egy átlag ráérősebb napon azonban, itt olyan romantikus reggelit lehet kérni, hogy előre elintézettnek tekinthetitek a napotokat jókedv szempontjából. A virágot pedig már helyben átnyújthatod a hölgyednek, vagy szolidan kérheted a lovagodtól.

Művészbejáró 

A Művészbejáró méltán lépked fel Debrecen belvárosának toplistáján. Gábor pattintotta ezt a romantikus ajánlatot, de félek nem sok “haszonnal”, mert előre borítékolom, hogy például Valentin napra helyet már nem nagyon találsz itt. Mintahogy a listára fel nem kerülö Nonna Rosa-Ikon-Látóképi Csárda szentháromságban sem.

Még romantikus helyek Debrecenben

1. Békás-tó 2. Az egyetem botanikus kertje 3. Tócivölgy 4. Zsuzsi kisvasút 5. Pallagi út(?)

Kashmir

Indiai kaja Valentin napon? Hagyjál már! – mondhatnád, ha nem látnád azt a magas labdát, amit ad, hogy egy kisebb gasztro utazást tehetsz Debrecenben. Mínusz repülőjegy és tehenek mindenhol. A Kashmir akkor jó választás, ha szerettek kísérletezni és a hétköznapok után vágytok valami extrára. Romantikus debreceni helyek léteznek az imsert univerzmuon kívül is.

Pepito Pizzéria

Tudjuk. Nem tehetünk róla.
A Pepito nekünk egy olyan sztori, amire amikor lehet utalunk. A kis hely, a kemence, a sztori az indulásról, a költözésről, a kitartó minőségről mind-mond olyan tényező, amelyet érdemes romantikával megfűszerezni. A hihetetlen családias olasz pizzériás hangulat kihagyhatatlan, ha szeretnétek egy jót merengeni a ragazzaval, vagy a raggazzoval, miközben szól az O sole mio.

Ezeket ajánlottátok még

Rózsás Csárda, Bóbitás Étterem, Wasabi, Flaska

+1 Farzseb Söröző 

Én nem tudom, hogy Attilának hogyan jutott eszébe a Farzseb Sörözőt feltenni a romantikus debreceni helyek listájára, de hallod Attila igazad van! Miért kell csak az ing galléros, szép retikülös randikban gondolkodni? Menjünk ki az életbe és öleljük meg a rögvalóságot. A Benedek Elek tér gyöngyszeme titeket is vár, ha ugyanúgy borozgatnátok mint más, – tészta helyett ropival kísérve – csak stílusosabban.
Képet és rajongói oldalt sajnos nem találtam!

Egyébként, ha már romantika, akkor ajánljuk a megbolodgul és szép emlékű 4024.hu cikkét és a Tripadvisor mérsékelten mértéktartó listáját.

Van még egy jó ötleted? – Írd meg nekünk kommentben.
Jól jönne még tipp? – Keresd fel a Debrecenben ettem Insta oldalát ötletekért.

dbrcn.hu

Ezt a bejegyzést Mikos Ákos írta. A dbrcn.hu szerkesztője és a debreceni slam poetry klub hostja. A romantikát nagy kanállal falná, ezért hozta össze ezt a listát. :)Ha csatlakoznál a “mozgalomhoz”, akkor keresd a nyomainkat a közösségi médiában.

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This