Debrecen legjobb étterme – a Dining Guide éves listája alapján

Szerző: | feb 26, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Mostanában csupa örömhírről tudunk beszámolni az ország legjobb gasztrohelyei és Debrecen közös metszéspontja kapcsán. Legutóbb az ország legjobbjai közé is felkerült egy debreceni hamburger, pizza ügyben is van topligás a városban (erről még írunk később) és most az ország Top 10 vidéki étterme között is ott van egy debreceni.

Debrecen étterem - IKON

Debrecen étterem – IKON

Az IKON-t olyan nagyon nem kell bemutatni senkinek, de azért mégiscsak érdemes annyi karaktert szánni rá, hogy gasztro élmény szinten ez volt az a hely, amely be-, és elindította Debrecent egy meghatározott úton. Amíg mondjuk Szeged főleg street food vonalon erős, Debrecen – szinte különleges módon – a magasan reprezentált helyek irányába mozdult el. Ez nagyban köszönhető az IKON sikersztorijának.

A napjainkban – a szó legtökéletesebben vett pozitív értelmében – bistro jellegét jobban hangsúlyozó étterem a 10. lett a Dining Guide éves listáján, ahol a vidéki éttermeket listázták. Az országos Top 10-be sajnos nem fért debreceni hely, de az IKON elcsípte a viszonylag előkelőnek számító 40. pozíciót a Top 100-ban.
Gratulálunk!

A környékről

Egyébként, ha már a listát nézegetjük, akkor lessük meg úgy is, hogy miért érdemes Debrecen környékét a nyakunkba venni?
A vidéki Top 10 étterem abszolút favoritja az Anyukám mondta lett az Abaújban található Encsről (1,5 óra kocsival). A hihetetlen részletességgel és profizmussal felépített helyet csak ajánlani tudjuk, ha egyszer szeretnél egy jót kirándulni. Ha pedig már arra indultál, akkor a szintén a Dudás fivérek (az Anyukám mondta tulajdonosai) által megalkotott Pizza, Kávé, Világbékét se hagyd ki Miskolcon, mert ennél menőbb “street food” helyet a környéken nem találsz…sajnos.
Azért az idézőjel, mert jellegében inkább egy kellemes teret képzelj el egy szecessziós épületben Miskolc sétáló utcáján, mintsem egy füstös pizzázót. Ráadásul külön menő, hogy a pizza romana stílusú szeleteket nemcsak helyben, hanem félkész állapotban hazaszállítva, egy kis „használati útmutatóval” konyhánkban megsütve itthon is tudjuk fogyasztani.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

love at first bite 🍕❤️🍕

Furtos Anna (@annafurtos) által megosztott bejegyzés,

A másik szereplő, amit még a környéken érdemes meglátogatni az a Macok Bisztró Egerben (1 óra 26 perc autópályán). Ehhez sajnos személyesen még nem volt szerencsénk, de régi szereplő a “majd egyszer” listánkon. Ha sikerül, akkor szívesen írunk róla. Az biztos: az étlapot vizslatva többször éreztük már, hogy közelebb is lehetne rántani Egert, na!

Van olyan, ahol jártál már?
Szerinted Debrecenből melyik hely fért volna még fel a listára?

Ha érdekel Debrecen gasztrokalandja, akkor kövesd az “expedíciónkat” a Debrecenben ettem Insta felületén.

dbrcn.hu

dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This