Nincs megállás: Három debreceni pizzéria a nemzetközi listán

Szerző: | feb 28, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Ez a hét a top debreceni éttermekről és gasztrohelyekről szól. Írtunk arról is, hogy a Dining Guide hazai lajstromán az IKON milyen jól szerepelt és örültünk annak is, hogy egy debreceni hamburger is felkerült a Big 7 Travel nemzetközi utazós magazin magyar összesítésébe. Most ugyanez a lap készítette el a magyar pizzák toplistáját, amelyre három(!!!) debreceni tétel is felkerült.

Debreceni pizzériák a Top 25-ben

Debreceni pizzériák a Top 25-ben

Hihetetlen Budapest túlsúly van a Big 7 Travel The 25 Best Places For Pizza In Hungary felsorolásán. Az öröm nekünk mégis az, hogy három stílusos debreceni pizzéria is felkerült rá, ezzel a vidéki városok közül egyedüliként képviseltetve magunkat triplán.
Szép volt!
Amiért siránkoztunk – vagy használjuk azt a kifejezést, hogy reményünket fejeztük ki a javulás irányába…hell yeah gasztropolitika-duma – a hamburgerek kapcsán, nem szólhatunk semmit a pizzák terén. Debrecenben tényleg találhatóak tisztességes pizzák!
És nem csak a búbos kemencés fajtából, hanem rendelve is lehet otthon, nagyon szép élményeket szerezni.

Mielőtt előkerülne néhány rossz emlék elmondjuk, hogy igen, nekünk is volt már szörnyű tapasztalatunk, és igen közel sem rózsás a helyzet, de hé figyelj csak: koncentráljunk a jóra, ezért felfedezősdi ez az egész. 🙂
Egyébként pizzériáról helytesztet már mi is készítettünk, olvasd el azt is, ha már benne vagy a debreceni pizza témában.

>>A PIZZA DEBRECEN SPANYOL NEVŰ OLASZÁTÓL – HELYTESZT A DON PEDRO-BÓL<<

A lista rögtön harmadik helyén ott a Pepito Pizza Bar, akik megjárták a saját kálváriájukat, mire most a jelenlegi helyükön kikötöttek. Az első tesztünket “irányukba” még az Arany János utcában található igazi, olasz hangulatú, minden negatívumtól mentesen leírt “zugban” tettük. Aztán elköltöztek – hagyjuk miért, nem saját döntés volt – a Jóisten háta mögé kettővel.
Milyen jól tették!
A Létai úton egy volt sörözőt+kertet kezdtek el csinosítgatni maguknak és ez mostanra az egyik legjelentősebb autentik étteremmé kezdi kinőni magát. Ha eddig még nem, akkor érdemes egy próbát tenned, de lehet várd meg, amíg megint lesz olasz zenei estjük.
A pizza frittájukat pedig a Big 7 Travel is dícséri.
Isteni!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mi a Pepitoban így ünnepeljük a Pizza Világnapját! 😎🍕🧡

PepitoPizzaBarDebrecen (@pepitopizzabardebrecen) által megosztott bejegyzés,

A második listán szereplő debreceni pizzéria a Tar Pizza. Ehhez még(!) nem volt szerencsénk a helyszínen, de szerintem sokat lendít majd a kipróbálási hajlandóságunkon a mostani szereplésük. A fatüzeléses kemencében sült ropogós tészta a túristák körében is elég népszerű, ráadásul a friss feltéteket is nagyban emlegetik. Sőt, két évvel ezelőtt a pizza világbajnokságon is vitézkedtek, ahová csak úgy bárki nem szokott betérni.
Gratulálunk!
Nálunk eddig a #debrecenbenrendeltem rovatban fért be –  ehhez mérten vegyétek a képet kérlek, mert kiszállítás során nyilván nem a legjobb arcát mutatja, mondjuk ez se elhanyagolható csinos arc -, de érik egy új poszt a terasz kapcsán. Remélem összefutunk Veled is ott és akkor. 🙂

A harmadik debreceni pizzéria a Pizza Via. A listához ráadásul egy olyan tejfölös alapú csodát csatoltak, hogy összefutott az összes szomszéd a szobában, amikor megnyitottam. 1999 óta Debrecenben teljesítenek szolgálatot, amely a pizzériák fluktuációval terhelt világában nem kis szó. Ha már volt kalandod velük, akkor gyere beszélgessünk róluk is a közösségünkben.
Olvass utána ennek lejjebb!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#adventurous #pizza #dinner

Lekkerchick (@lekkerchick) által megosztott bejegyzés,

A környékről még két miskolci és egy egri szereplőt kell/lehet kiemelni. Előbbi a Rossita Pizzéria, ahol a helyi tésztát is kiemelik és a Felicita Pizzéria. Utóbbi pedig a Padrino Pizza a papok városában,  aminek szószairól ódákat zengenek.

Neked melyik a kedvenc pizzád?
Szerinted melyik férne fel egy nemzetközi listára?
Írd meg nekünk itt, vagy beszélgessünk róla a Debrecenben ettem Facebook közösségében, amihez már csak a beszélgetés hiányzik.

dbrcn.hu

dbrcn.hu

A cikk nem megrendelésre készült, pedig sok mindenre “kaphatóak” vagyunk. Fontos azonban, hogy a helytesztek és gasztro leírások gasztrohelyeknek nem támogathatóak, mivel a hitelességünket szeretnénk megőrizni!
A megjelenési lehetőségekről írj nekünk egy emailt a hello@dbrcn.hu-ra, vagy a Facebookon dobj egy üzenetet.

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This