9 dolog, amit csinálhatsz Debrecenben, ha mindent lemondanak a koronavírus miatt

Szerző: | Már 11, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Egyre több eseményt mondanak le országszerte azért, hogy megelőzzék a koronavírus járvány terjedését. Most abban próbálunk segíteni, hogyha elővigyázatosságból meghiúsul minden közösségi esemény, akkor egyedül milyen programokat tudsz kitalálni magadnak. A lista elkészülte messze nem pánikkeltés és annak duzzasztásából született. Egyszerűen csak abban segít, hogy Debrecenben, vagy máshol ötletet/tippeket adjon egy nem szerencsés helyzetben. 
Ja, és viccelődni sincs kedvünk a helyzettel, de befordulni sem szeretnénk, mert hiszünk az élet csodálatosságban!

Kölcsönözz ki könyveket!

Amíg ilyen a helyzet, – mint most március elején – ugyan nem tilos moziba és színházi eseményekre járni, de egyre több nagy, társasági eseményt mondanak le, vagy halasztanak el. Bár közösségi térnek számít a könyvtár is, de amíg egyéb intézkedések nem lépnek életbe nyugodtan el lehet menni és érdemes “betárazni” könyvekből és olvasnivalóból. Az biztos, hogy a “leghasznosabb időtöltés” egy ilyen helyzetben, ha tágítjuk a saját horizontunkant és minél több ismeretet, hasznos gondolatot próbálunk meg felhalmozni a WC papír mellé.
A Méliusz Juhász Péter Könyvtár és az egyetem könyvtára, a DEENK nyitvatartásáról és szabályairól a linkelt oldalakon keresztül mindent megtudhatsz.

Séták

Szervezetten és magán jelleggel.
Debrecenben is bőven van lehetőség vezetett sétákon részt venni, ahol habár emberek között vagyunk, de mégsem kell egymás közvetlen közelében lennünk – nagyon rossz ilyesmit leírni. A dbrcn.hu is összeölelkezett már két ilyen kezdeményezéssel, amelynek előnyeit a közelebbi jövőben már remélhetőleg ti is érezhetitek és tapasztalhatjátok majd. Az Explore Debrecen, vagy a például a  “szellemes” sétákat is szervező City-Legends.com csapata már betárazta következő túráit, érdemes körbenézni náluk.

Ha pedig séták, akkor magunknak is szervezhetünk érdekes túrákat. Mégis hová?
Ha az egyetemi botanikus kertet nézzük akkor keresve sem találhatnánk a megújuló tavaszi hangulatban jobb helyet egy “magányosabb”, emberektől nem közvetlen közelségben körül vett sétára, mint ezt a helyet.
Ez a pro tippünk a hétre!

Horog Máté séta közben.

Horog Máté séta közben. Forrás: City-Legends.com

Tervezgess!

Ha már rosszabbá válik a helyzet és a kényszer a lakásunk falai közé zárna minket, akkor remek szórakozás lehet a tervezgetés is. Új kalandötleteket, saját tematikus városnéző túrákat, a jövő vacsoracsatáinak receptúráit mind-mind megalkothatjuk csendességünkben, arról nem beszélve, hogy ez a fajta elvonulás remek táptalaja annak, hogy végre saját magunkkal, a testünkkel és lelkünkkel is tudjunk foglalkozni.

Otthoni kvízek

Erről hamarosan egy másik cikket is tervezünk, de az biztos, hogy az interneten bőven akad olyan online teszt, ahol például a Debrecennel, vagy a megyével kapcsolatos tudásunkat mérhetjük fel.
Csak ízelítőnek, egyfajta bemelegítőnek ajánljuk a HAON korábbi válogatását.

Társkeresés

Ha egyedül kerülünk abba a helyzetbe, hogy egyre kevesebb a program Debrecenben, akkor végre kinyithatjuk a lelkünket is. Bár maga a találkozás nem javallott, de az online térben görgetett szerelemgombolyag nagy hamar egy pihe-puha kapcsolatpulcsivá tud összeállni, ha végre nem csak az “eredeti” funkciója felé görgetődik a Tinder.
Tessenek beszélegetni, na!
Egyébként, ha már Tinder nem olyan régen adtak ki maguk is egy közleményt arról, hogy érdemes távolságot tartani az ismerkedésnél…a kis gardedám.

Kutass Debrecenről!

Ez még nekünk is nagy segítség lenne.
Sőt!
Ha kevesebb a mozgástér és bent kényszerülsz maradni, akkor kutass magadnak szenvedélyből Debrecenről, vagy kutass nekünk. Az elkövetkező hónapokra, vagy reményeink szerint évekre betáraztunk már néhány témával, amit mi magunk is szeretnénk egy erős kutatás után olvasható és hallgatható anyaggá tenni Neked itt a dbrcn.hu-n.
Ha pedig kedved támad írni, akkor csak szólunk: ez egy ilyen open source blog, azaz folyamatosan dolgozunk együtt új bloggerekkel.

Néhány lehetséges téma:

  • Debrecen legdrágább/legolcsóbb ingatlanai – néhány órás szörfözés az ingatlanhirdetések legmélyebb bugyraiban.
  • A legmenőbb Street View képek – Ha már az utcán nem, de az online térben simán sétálgathatunk a városban. Ilyenkor a Google alkalmazása rejtegett néhány vicces pillanatot.
  • TOP 3 Nap lánya – Ha már emlegettük a HAON-t, akkor megfelelő családi felhatalmazással rendezhetünk egy virtuális Miss East Hungary-t a Nap lánya galériák végigpörgetésével. Bár ezt leírva így erősen szexistának és tárgyiasítónak érezzük.
  • Könyvek, amelyek Debrecenről szólnak – Sajnos nem kifogyhatatlan az ilyen könyvek sora, és kifejezetten vágynánk még regényekre, történetekre, amelyeknek a helyszíne Debrecen. Segíts találni sokat!

Ha ezek közül kutatnál nekünk, akkor szívesen várjuk az üzenetedet a hello@dbrcn.hu-ra. 

Na, valami ilyesmikre gondoltunk! Fotó: 444.hu és Google Street View

Testedzés

A bent töltött percek egyik hozadéka lehet a saját testsúlyos edzés bevezetése az életünkbe. Az otthoni környezetben is könnyen elvégezhető feladatok adnak egy kis löketet a tavaszi fáradtság leküzdésére, arról nem beszélve, hogy még hasznosabban telhetnek a percek, mert a konditermeket is erősen javasolt elkerülni a fertőzésveszély csökkentésének érdekében.

Tesztelj ételeket – otthon!

Hol és mit fogunk enni?

– tehetjük fel magunknak a kérdést.
Olaszországban az éttermek este hatig tartanak nyitva – már, ha kinyitnak – és habár nem szeretnénk elképzelni ugyanezt a lehetőséget Debrecenben, de egy lehetséges karantén idején a rendelés maradhat az egyetlen alternatíva –  félünk ez is csak a bátrabbakanak. Ebben az esetben rendezzünk teszteléseket és próbáljunk ki néhány olyan lehetőséget, amelyet ezelőtt nem. Ha pedig kész a teszt, akkor szívesen várjuk, hogy megírd a Debrecenben ettem Facebook csoportba, vagy rakd fel az instádra, de használd kérlek a #debrecenbenettem és a #debrecenbenrendeltem hashtageket, hogy rátalálhassunk.

Nézz sorozatokat – ésszel!

Ha olvasással kezdtünk, akkor említsük meg a második legnépszerűbb tartalomfogyasztási formát. Se szeri, se száma a jó sorozatoknak, úgyhogy lehet szedni belőle egy csokorral és daráld, ha már így alakult. Nem ajánljuk viszont a karantén/fertőzés/zombik és egyéb hasonló tematikájú sorozatokat. Csak valami könnyedebbet, ha lehet!
A cél, hogy ne a mennyiségre, hanem a minőségre menj.
Ha pedig beszélgetnétek róluk, akkor ajánljuk az S01E01 – Sorozatot nézek Facebook csoportot neked.

Ennek a bejegyzésnek nem volt célja az elbagatelizálás. Arra kérünk Téged is, hogy figyeld a hivatalos csatornákat és tartsd be az ott kérteket, javasoltakat!
Azért írtuk meg ezt a listát, hogy essen szó arról is, ami nem média hisztéria, hanem a hétköznapi életünkhöz is hozzátartozhat, ha már együtt kerülünk ebben a helyzetbe a városunkban.
Pánikolni nem kell és nem is érdemes!
Köszi, hogy jó fej vagy és látod anélkül is, hogy leírnánk! 🙂

Ha pedig van egy ötleted, amit nem írtunk meg ide, akkor szívesen vesszük Tőled a Facebook oldalunkon is. Navigálj a fenti menüpontokban és megtalálod! 

dbrcn.hu

dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This