Hogyan edz otthon Debrecen?

Szerző: | ápr 1, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Törekszünk arra, hogy minél többet bent legyünk ezáltal azonban a lelkünk mellett a testünket is bezárjuk. Nem futunk annyit a Nagyerdőn, nem megyünk el a megszokott debreceni edzőtermünkbe, nem gyakorlunk együtt a csapattal. A testmozgás azonban pont a vírus legyőzésében is segíthet, ezért nem marad szinte más csak az otthon – ha nem szeretnénk kimozdulni.
Ezért kértem meg Csibut a LokomotívBlog egyik szerzőjét, gamedesignert és rutinos otthon edzőt, hogy írjon Neked egy összefoglalót a debreceni edzés körképről.

Otthon edzés Debrecen

Milyen az edzés Debrecenben járvány idején?

A veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedések hatására és elővigyázatosságból igyekszünk midnannyian nem kimozdulni otthonról. Ez azonban nem csak a gazdaságra, hanem szociális kapcsolatainkra, egészségünkre is sokkal komolyabb hatással lehet, mint elsőre gondolnánk.
Hogy ezt elkerüljük, olyan dolgokra is nagyobb figyelmet kell szentelnünk, ami eddig alapvető volt.

Egyrészt nem árt a közösségi média megosztásai helyett videóhívást indítani barátainkkal, családtagjainkkal, másrészt a szervezetünk védelme és a megfelelő állóképesség megtartása érdekében otthon is sportolni valamit. A jó hír az, hogy erre akár együtt is van lehetőségünk. A közös edzés erősíti a kapcsolatainkat és testünket is!
Lássuk, hogyan edzenek otthon a debreceniek!

A legegyszerűbb megoldás, hogy Facebook, Skype, Zoom, Discord, vagy egyéb alkalmazással ingyenes videóhívást indítunk egy előre megbeszélt időpontban. A konkrét edzést vagy ott helyben átbeszélik, vagy valaki előre készül, vagy mindenki megnézi a feladatokat előre YouTube-on vagy a közösségi médiában, esetleg applikáción – erről majd később. Ezt a közös edzést alkalmazza egyébként a DEAC Gladiators is. Debrecen amerikai football csapata minden este egy előre megbeszélt időpontban közösen megcsinálják a Bring Sally Up kihívást.
Ha valaki nem bírja a fekvőtámaszokkal, akkor guggolva teljesíti az ütemre előírt ismétlésszámot. Csupán öt perc, de ad egy kezdő löketet, ha valaki utána további gyakorlatokat végezne.

Ha valaki ennél hosszabb időt is hajlandó az edzésre szánni, akkor különböző Youtube csatornákat és videókat tudok ajánlani. Érdemes a workout, cardio szavakat használni.
Itt az én egyik kedvencem:

Ha azonban valaki még ennél is tovább menne, akkor az alábbi csatornát ajánlom, ahol napi edzésterv is a rendelkezésünkre áll, ráadásul megnézhetjük, hogy a különböző feladatokat hogyan kell helyesen elvégezni!

Strong Body Szeged

De maradjunk Debrecenben, mert bizony itt is van egy crossfit csapat, akik a járványra tekintettel bár bezárták termüket, de foglalkoznak mindenkivel, aki otthon sem akarja abbahagyni az edzéseket! A Crossfitdebrecen minden nap megoszt egy feladatlistát, sőt, hétfőn élőben lehetett együtt gyakorlatozni az egyik edzővel. Ezt ITT találjátok.
Az edzőterem ráadásul hosszabb távon is arra törekszik, hogy a debreceniek edzhessenek otthon, további élő tartalmakkal fognak jelentkezni. Hamarosan pedig kölcsönözhetünk tőlük eszközöket is…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

❤Valentine’s day in CrossFit Debrecen ❤ Bring your plus one and both of you are our guest for the session 😉🤜🤛 #cfd #crossfit #crossfitdebrecen

CrossFit Debrecen (@crossfit_debrecen) által megosztott bejegyzés,

Azonban erre is igaz, mint minden tevékenységünkre, hogy érdemes ismerni saját határainkat, és ne hajtsátok túl magatokat! Ha pedig az edzéseket szeretnétek feldobni egy kicsit, vagy csak gyakorolni egy labdával, akkor kapcsolódjatok be a DVSC labdarúgócsapatának kihívásaiba. A csapat hivatalos Instagram oldalára minden nap felkerül egy-egy komolyabb vagy viccesebb kihívás, aki pedig utánuk csinlája, akár még nyerhet is vele.

Akár egyedül, akár többekkel együtt, akár csak a kikapcsolódás, akár a komoly edzés a célod, egy a lényeg, ne hanyagold el sem saját magad, sem a körülötted élőket.
Jó egészséget!

Te hogyan edzel otthon, vagy ebben a megváltozott helyzetben?
Látsz jó megoldásokat, vagy streameket? Biztosak vagyunk benne, hogy ez nem az összes debreceni megoldás, úgyhogy szívesen vesszük a te megoldásodat is. 🙂
Írd meg nekünk kérlek kommentben, hogy készíthessünk egy debreceni toplistát.

Csirke Jószef Csibu

dbrcn.hu – Csirke Jószef ‘Csibu’

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This