“Száz éve készen van a moziélmény ” – Nézd meg a dbrcn.hu tv-műsorának kilencedik részét Fejér Tamással

Szerző: | máj 28, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Egy, vagy két héttel a járványhelyzet berobbanása előtt forgattuk le az Alföld Televízióban és -val a dbrcn.hu első évadát. Akkor még közel sem volt arról szó, hogy itt hónapokra búcsút kell mondanunk a moziélménynek. Pedig Debrecenben szerencsések vagyunk, mert a multiplex élmény mellett/helyett van lehetőség egy igazi old school filmszínházi hangulatra az Apollóban. Erről is és egy filmes-kreatív szakember hétköznapjairől is kérdeztem Fejér Tamást, az Apolló mozi vezetőjét.

Számomra Debrecen egyik leginspirálóbb figurája Fejér Tamás. Még az egyik slam poetry esemény kapcsán kerültünk egy megbeszélésre, de már akkor, az első találkozásunkkor úgy dobáltuk az ötleteket és az inspirációt, mint hortobágyi szél a nejlon zacskót. Nagyon szeretem, ahogy hanyag eleganciával, vagy laza alázattal ül be egy interjúra és tökéletesen helyén kezeli a helyzetét, miközben tényleg az egyik legmenőbb új generációs foglalkozás az övé: egy mozit vezet, na!

Aztán kdierül, hogy ezen kívül több oldala is van, amely így, vagy úgy, de kapcsolódik a mozgóképekhez. Majd végül egy fordulattal eseményekbe torkollik.

Egyébként remélem láttad, hogy amíg a teátrum nem nyit ki – eddig – csütörtökönként milyen menő online vetítéseket tartottak a mozi Youtube oldalán, hogy aztán az Apolló Facebook-oldalán egy beszélgetés alakuljon ki az adott film készítőivel. Utólag less bele ezekbe!
Ja, és már szervezik a továbbiakat.

A tv-műsor első hét adását ITT, ITT, ITT,ITTITT, ITTITT és ITT tudod megnézni. A következő részt pedig minden szerdán 19:10-től keresheted az Alföld Televízió műsorában, vagy a Youtube csatornájukon.
Abban pedig szívesen várjuk a tippedet, hogy szerinted kiket kellene még elhívnunk a második évadba?

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This