Babával Debrecenben – Paripám csodaszép csárda

Szerző: | jún 13, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Új, visszatérő rovatot indít a dbrcn.hu azon bátor, és felfedező kismamáknak/kisapáknak (és leendő családoknak), akik kiscsemetéjükkel (csimótájukkal) is nekivágnának. Ez a Babával Debrecenben. Az első kalandban Páskulyné Mászlai Olga írt arról az élményről, amikor férjével és kislányával, a tündéri Annával elindult “paripagolni” egy kicsit. A helyszín a Paripa Csárda. A cikk még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt készült. Szerettük volna megvárni vele az újranyitást.
Jelentjük a Paripa újra vágtat!
Innentől Olga bejegyzése érkezik:

Paripa Csárda - DBRCN

Milyen kisbabával kimozdulni? Túllépni a baba-mama közösségeken, játszóházakon, és családként vagy barátokkal elmenni valahova? Mi is vonakodva indultunk el, mert nem tudtuk, mire számítsunk. Korábban nem figyeltünk a bababarát feltételekre, ha valahova beültünk ebédelni.
Most viszont szeretnénk Neked segíteni, és feltérképezni Debrecen lehetőségeit, hol mire számíthat egy kisgyerekes család?

Paripa Csárda: ebéd és program

Első állomásunk a Paripa Csárda volt. Korábbi tapasztalatok és mások véleménye alapján esett erre a választásunk. Az ételekkel és a kiszolgálással korábban sem volt soha probléma, és most sem okoztak csalódást. Egy kétszemélyes tálat rendeltünk, 5800 forintért bőségesen jól laktunk, és mindketten kedvünkre válogattunk belőle. Mivel a kislányunkkal már elkezdtük a hozzátáplálást, neki is tudtunk belőle csipegetni, de a nagyobbak számára komplett gyerekmenüt is kínálnak kétféle verzióban.

Paripa Csárda - dbrcn.hu

A “tál.”
Fotó: Páskulyné Mászlai Olga

Paripa Csárda - DBRCN

Csendélet tállal.
Fotó: Páskulyné Mászlai Olga

A picikkel sem kell félnünk, rutinszerűen ajánlották fel az egyik külön helyiséget, amikor a szoptatási lehetőségről érdeklődtem, ugyanitt a pelenkázást is meg tudtuk oldani. A mellékhelyiségben erre nincs kialakítva külön lehetőség, de bátran kérdezzetek rá, nem kell a kocsiban kínlódni. (Egyetlen negatívumként talán meg kell említenem, hogy a külön helyiségben nem volt fűtés. Nem volt hideg, de azért nem is volt kellemes idő. A téli időszakban érdemes egy plusz pléddel készülni erre az esetre.) Ahogy megérkeztünk az etetőszéket egyből felajánlották, és hozták is, mire helyet foglaltunk. Nekünk fontos szempont volt még, hogy a bejáratnál könnyen feltolhatjuk a babakocsit, bent pedig elég tágas a tér, hogy kényelmesen elférjünk vele, esetleg tologatva elaltathassuk a kicsit.

Ha beszélgetni szeretnél a gasztroélményeidről Debrecenben, akkor irány a Debrecenben ettem csoport.

Babával Debrecenben: Játszótér és séta

Jó időben kint is több lehetőség van a szórakozásra. Van egy kis játszótér, ahol az ebéd előtt – vagy után – a gyerekek szabadon játszhatnak. Az étterem mellett megnézhetjük a lovakat, ami a kicsik számára is nagy élmény. Az erdőben pedig bármelyik korosztállyal sétálhatunk, túrázhatunk.

Paripa Csárda játszótér

Összességében, ha szeretnétek kicsit kimozdulni végre a babás hétköznapokból, ezt a helyet nyugodt szívvel ajánljuk.
Kicsikkel, nagyokkal is eltölthető itt egy kis idő.  🙂

Neked is volt egy kalandod babával Debrecenben. Küldd el nekünk, hogy a többi új generációs városi családnak is segíthessünk hol, mit és miért érdemes kipróbálni. 
Mert attól, hogy gyerekünk van, még nem kell bezárkóznunk. 🙂

Páskulyné Mászlai Olga - dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This