“Nekem a slam otthon az otthonban” – Mundér Nagy Rudival

Szerző: | jún 24, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Nagy Rudolf aka Nagy Rudi egy akkora forma ember a DebreSlam falai között, hogy arra nincsenek szavak. Ha létezik, hogy egy szívnek van két lába, meg két keze, akkor ő az. Az pedig külön nagy sztori Nagy Rudinál, hogy a legfiatalabb debreceni slammerként szépen felküzdötte magát a városi elitbe. Nice job!
Ismerjük meg őt!

1. Mi az a slam? Csak úgy válaszolhatsz, ahogy még soha nem válaszoltál erre a kérdésre?

Fellendülés. Pár száz ember előtt elmondhatod, hogy ki is vagy valójában. És lehet bármennyire erős véleményed vagy kritikád a soraid között, a slam keretein belül nyugodtan elmondhatod.

2. Miről szólt az első slamed, na meg persze mikor és hol mondtad el?

Juhász Gyulának a szerelméről Anna iránt. Borzasztó volt, mert nagyon izgultam és végig remegtem az egészet. Ez 2017-be volt és a Concában. A slam végén megkaptam egy utalványt ugyanerre a helyre, amiért elvesztettem a “slam szüzességemet”.

3. Mit élvezel legjobban a slammelésben?

Hatalmas nagy energialöketet ad a mindennapokhoz. A verseny előtti egy, két hétben mindig kattogok valami jó szövegen. A verseny napján meg olyan vagyok, mint egy kisgyerek, aki megy osztálykirándulásra és végig jól eső izgalmat érez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jöjj várunk lent hol szavunk szól, fent mit sem hallasz dalunkból, csak 3 perced lesz ne feledd, hogy megleld mi elveszett. #debreslam_harry potter ⚡⚡⚡

Rudolf Nagy (@kunhalmi.is.my.happiness) által megosztott bejegyzés,

4. Hogyan fejleszted magad?

Rengeteget olvasok. Továbbá nagyon sok olyan slamet hallgatok, amik fent vannak YouTube-on.

5. Mit adott az életedben a slam?

Ingyen Bánkitó bérletet.
Nem amúgy ❤️.
Fantasztikus embereket. Ráadásul olyan embereket, akik mára már a bizalmasabb barátaim. Egy buborékot, ami tele van olyan emberekkel, akiknek hasonló az érdeklődési körük, mint nekem.  Elszántságot és kitartást, hogy kiálljak egy színpadra 200-300 ember elé és elmondjam, hogy mi nyomja a lelkemet.

Elég nagy klisé, de a Szólíts a neveden.
The Crown és a Family Guy mindent visz.
Harry Potter összes, de ha abból is választani kellene, akkor a hatodik rész.
Holland kocsma
Szabados Ági könyves blogjai. Szabados Ági összes létező blogja. Imádom Szabados Ágit.
Latinban 0-24 fellelhető vagyok.
6. Mitől különleges szerinted egy debreceni slam est? Az egyáltalán?

Még jó, hogy az. Nekem Debrecen születésem óta az otthonom és mindig is csak ez a város lesz az. A slam pedig az a fajta dolog, amiben a műfajok között is otthonra találtam. Szóval ez nekem egy otthon az otthonban dolog. Tele van emberekkel, akiket szeretek és imádom őket hallgatni és többet tudni meg róluk.

7. Mit tanácsolnál egy még most csak a fióknak író leendő slammernek? Hogy induljon el?

Nyissa ki az ajtót aznap este, amikor verseny van és induljon el fellépni. Nem lehet máshogy ezt megvalósítani. Ez az a közeg, ahol a legjobb elindulni a pályán, mert nem hiszem hogy a slam keretein belül lenne bárki, aki negatív érzelmeket sugározna vagy igazságtalan kritikákat mondana egy kezdőnek. Itt mindenki támogató szellemiségű és segítőkész.

8. Hogyan látod a slam poetry jövőjét?

Egyre nagyobb teret kap a közéletben és sokan tudják már azt is, hogy egyáltalán létezik ilyesmi.  Személyes kedvencem, hogy még Novák Katalin is megpróbált slammelni. Debrecenben meg egyre elterjedtebb. Már ha abba is belegondolunk, hogy az idén milyen sok új arc lépett fel nálunk.  Egy idő után annyit fog nőni a slam poetry, hogy már utána nem is kell tovább fejlődnie, mert ez a műfaj nem arra lett kitalálva.

9. Neked ki itthon a top3 slammer?

Élő Csenge Enikő a top1. Slam terén eddig az ő szövegei voltak számomra a legnagyobb hatással.
Papp M. Bori személyiségét imádom és nagyon sokat tudok nevetni a szövegein.
Harmadiknak meg két embert tudok felhozni, mert nem tudok köztük dönteni. Az egyik Bánóczi Bea a másik pedig Gyenge Veroni.

+1. Ki legyen a következő?

Sárosi Laci

Ha szeretnéd megtapasztalni a slam élményt és találkozni Rudival is, akkor gyere el most szombaton a MODEM-be a Kis Éji Slam nevű estre.

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This