Debrecen 10 legjobb hamburgere

Szerző: | Júl 11, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Júliusban nagy fába vágtuk (és vágjuk) a fejszénket: felfedezzük Debrecen legjobb hamburgereit. Mondjuk stílusosabb lenne azt mondani, hogy nagyot harapunk.
Elsőként lássuk, hogy milyen lista született a ti segítségetekkel és mi lett Debrecen TOP 10 hamburgere?
A Debrecenben ettem és a Debrecenben Hallottam közösségének (köszönjük a támogatást az adminoknak) együttműködésével szervezett egy szavazást a dbrcn.hu. Arra kerestük a választ, hogy melyik

Debrecen kedvenc hamburgere

Hál’Istennek szép számmal érkeztek a szavazatok – köszönthető ez akár annak is, hogy két szerencsésnek egy-egy debreceni hamburger vacsorát ígértünk a kedvenc helyében. Menetközben azonban módosítanunk kellett egy kicsit a felfedezésünket, mert rendre érkeztek a voksok nem hamburgerekre, hanem hamburgerezőkre. A több mint háromszáz szavazatot ezért egyben vizsgáltuk és generikusan az adott helyehez írtuk be a szavazatokat.
A vezérelvek a következőek voltak:
  • Egy embertől csak egyszer fogadtunk el szavazatot
  • A szavazatod első helyére tett szereplő/hamburgerező kapott három pontot, a második kettőt, harmadik egyet
  • Ha valaki “véletlenül” (😄) ugyanazt a helyet tette volna meg a három helyére, akkor csak egy szavazatnak vettük és három pontot kapott. Ez így fair!
  • Ha csak egyet írt be az automatikusan három pontot ért
Ezzel együtt azt kértétek, hogy az eredeti tervekkel ellentétben ne csak a TOP 5 debreceni hamburgert mutassuk be, hanem rögtön a TOP 10-et.
Jöjjön hát a lista első fele…ja, és fontos, hogy most ez még nem sorrend, csak az 5-10. hely összegzése.
Grizzly Falatozó

A Sarló utcában található falatozó néven futó egység kis küzdelemmel ugyan, de még befért a TOP 10-be. Külön menő náluk, hogy a menüdet akár úgyis összeállíthatod, hogy csak hagymakarikákat kérsz hozzá…ha erre van ingerenciád.

Chivi’z

Személy szerint a Chivi’z-ben a szlogenjét bírom a legjobban. Let’s Meat!
Eddig egyszer rendeltem tőlük, de mivel kiszállítós volt, így erről nem illik nyilatkozni a helyben fogyasztás élménye nélkül. A Sumen utcán tanyázó Chivi’z brigád saját elmondása szerint is Debrecenben egyedül náluk lehet roston szendvicset kapni. Ha ebben nem is vagyok biztos, de az tuti, hogy elég bíztatóak.

Burgerland

Majka papa cívis helytartói betornázták magukat a burgerföld debreceni “toptízébe”. A Burgerlandban az a jó, hogy egyfajta alapminőséget kapsz miközben a Marveles szobától egyszerre ér a cringe és a menőség érzése. A szószaikat pedig kifejezetten bírom, de ez csak a személyes élményem.

Salt & Pepper
A hívogatóan festő Salt & Pepper burgerekre is szép számmal érkezett szavazat, így a kedvenc debreceni burgerek listájának előkelő helyei egyikére fel is fért. Náluk egyébként rendkívül hívogató a Spicy esetében az édeschili szósz jelenléte.
Most kóstolnám!
Food Factory
A Darabos utcában székelő Food Factory mostanában mintha elkezdett volna eltolódni a hamburger irányából, mégis mutatós helyen végzett a legjobb debreceni hamburgerek összesítésében. Valamit jól csinálhatnak ebben is, mert nagyon sok szavazat érkezett rájuk, de sajnos kevesebb pontszámmal.
Debrecen 5 legjobb hamburger

Debrecen 5 legjobb hamburgere

Na, és akkor ideje, hogy kiderüljön ki alkotja a debreceni TOP 5-öt, ha hamburgerről van szó.
A lista egyes tagjait megkóstoltuk már a Debrecenben ettem kezdeményezéssel, de van még, ami várat magára. A július és a nyár további részében feltett szándékunk a TOP 5 szereplőt végigkóstolni a dbrcn.hu-val. Ennek eredményeit ebben a cikkben és a blog hasábjain is követhetitek.

Kovács Műhely

A kevesebb mint egy éve nyílt Kovács Műhely sztorija meseszerű, ha Debrecen legjobb burgereit nézzük. Vásárosnaményből plántálták át a bizniszt és nyitották meg a vaslapos kohókat, hogy az üllőkön olyan tépett húsos szendvicseket és burgereket kovácsoljanak (kac-kac!), amelyekre én az állhatatos szót tudnám a legjobban rábillogozni. A Simonffy utca elején a Wok to Box szomszédságában székelő műhely igazi céhmesteri minőségben kalapálja a street food cégért Debrecenben. Fogunk még róluk hallani és egy év múlva van egy olyan tippem, hogy a dobogó is meglesz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#kovacsmuhely #burger #beef #beefburger #műhelykaja #vásárosnamény #debrecen #pepsi

Kovács Műhely (@_kovacsmuhely_) által megosztott bejegyzés,

Peaky Burgers

A Peaky-ről korábban már mi is írtunk, amikor még februárban bekerült a Big 7 Travel Magyarország 25 legjobb hamburgerét összesítő nemzetközi listájába. Akkor, azon a listán a 21. helyet csípte el, de most Debrecen gasztro érdeklődésű szavazói körében a negyedik helyet hozta össze. A mostanában egy külön food avenue-vá kinövő Bajcsy-Zsilinszky utca elején található üzlet imádnivaló hangulatú és egyszerűen hívogató a burger kínálat is.
Róluk tuti olvashatsz hamarosan itt a dbrcn.hu-n is!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Küldjünk egy enyhén csípős tükörtojásos Bud Spencer burgert, vagy érte jössz? 📞😉

Peaky Burgers💪🍔 (@peakyburgersofficial) által megosztott bejegyzés,

Buri-Buri

Amikor Debrecenbe költöztem az első jelentősebb street food élményem a Buri-Buri-nál esett meg. Egy kicsit monopol helyzetnek is éreztem a jelenlétüket, de ez csak előnyükre vált. A stabilitás, a stabilan megélt minőség és az utca kaja igazi hangulata a Halközben mind-mind hozzátesz ahhoz az élményhez, amely kapcsán rengetegen szavaztak a Buri-Buri-ra. Annyi kulisszatitkot elárulok, hogy hihetetlen szoros volt a “küzdelem” a második helyezettel és csak a szavazatok számlálásának végén dőlt el, hogy a dobogó harmadik helyét szerezték meg ezen a listán. Ez azonban csak egy, Debrecen legjobb hamburgereit összegző lista. A Buri-Buri csillaga elég fényesen fog ragyogni, szószait elég sokáig fogjuk elégedetten törölgetni az arcunkról.
Ha minden igaz, akkor már a megújult strand környékén is…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A salad with 🍟 on the side 😇 #foodporn

Fanni Bereczky (@bereczky_fanni) által megosztott bejegyzés,

(Az egyébként külön “skandallum”, hogy nincs Insta fiókjuk.) 

Szmöre Burger

Emlékszem, amikor Szmöréék beléptek a debreceni burger piacra. Volt bennem egy elégedett csettintés: “na végre!”
Örültem, mert hihetetlen jó cuccnak nézett ki, aztán az első tesztnél az élmény csak beigazolódni látszott. A Szmöre mögötti elkötelezettség nem kicsit lendítette meg őket a szavazásban és tolta előre a második helyig. Most ahogy írok, megfogalmazódott bennem, hogy vajon miért nem ettem azóta is a helyszínen egyet a Bem téren?  Hiba!
Lehet, hogy csak várom, hogy a Bem térből tényleg csináljanak valami európait és akkor még hangulatosabb lesz ott üldögélni kellemesre “puffasztott” hassal.
Gratulálunk Mr. Szmöre!

Conca Bistro

Hihetetlen volt látni, amit a Conca közössége művelt a szavazáson. Valamit nagyon jól csinálhatnak a Szabados Sanyiék, mert konkrétan letarolták a szavazást. Pedig a konyha nem olyan régen indult, a tavaszi helyzet őket is megtépázta, de egy ilyen lendülettel jöttek ki belőle. És ez nem csak a szavazatokban mérhető…ízekben is.
A Conca burgereiben érződik a beletett szeretett és a rengeteg anyag. A dán vajas buci valami mennyei, de további elemzés nélkül lehet azt mondani, hogy megérdemelték a berobbanást. Az még csak külön öröm, hogy ez a jelenlegi lista szempontjából ilyen jóra sikeredett.
Gratulálunk Barbi, Sanyi és Zoli!
Hallunk még rólatok.
Szó szerint…

A lista természetesen neked lehet, hogy máshogy állna és ez jól is van így. Egy év múlva lehet máshogy is fog kinézni. Addig azonban inkább tedd azt, amit mi is: látogasd meg a helyeket sorban és egyél egy jót. A dbrcn.hu-n a nyár további részében tovább fejlesztjük ezt a bejegyzést olyan élményekkel, amikor a TOP 5-öt minimum, de reményeink szerint a TOP 10-et végigkóstoljuk és kiegészítjük az élményekkel. Ehhez a legjobb, ha ránézel erre az oldalra, vagy belépsz a Debrecenben ettem csoportba…esetleg beköveted az Instagram fiókunkat.

A szavazás kiválasztott két nyertese már meg is ette a nyereményét a Concában és a Kovács Műhelyben. Nekik gratulálunk, Neked pedig köszönjük, hogy szavaztál!

dbrcn.hu

dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Pin It on Pinterest

Share This