“A lábremegés a fellépések előtt és közben is normális” – Mundér Szernov Zoltánnal

Szerző: | aug 5, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Szernov Zoltán habár már nem Debrecen határain belül él örökre a DebreSlam tagja marad. Feljogosítja őt erre az évek alatt a színpadra felhurcolt minőség, a Debrecen Bajnoka cím és az alázatos hozzáállás, amellyel segítette és támogatta a következő generációt. Köszi mindent Zoli! Visszavárunk.
Ismerd meg őt!

1. Mi az a slam? Csak úgy válaszolhatsz, ahogy még soha nem válaszoltál erre a kérdésre?

Egy előadói műfaj, aminek nem áll jól ha be akarják szorítani szabályok közé.

2. Miről szólt az első slamed, na meg persze mikor és hol mondtad el?

Vicceskedő aktuálpolitika. Ez a későbbi szövegeimben is gyakran visszaköszönt. 2015. március 07. szombat, Vác

3. Mit élvezel legjobban a slammelésben?

Erről múlt időben tudok nyilatkozni, mert egy ideje nem írtam szöveget. Minden közegben van egy uralkodó elv vagy nézet, és ez alól a slam sem kivétel. Én meg imádtam ezeket árnyalni, esetleg egyenesen kikezdeni.

4. Hogyan fejleszted magad?

Igyekeztem tapasztaltabb slammerek visszajelzéseit megfogadni. Voltam workshop-on, olvastam klasszikus és kortárs irodalmat. Ezen kívül felületesen megismerkedtem más művészeti ágakkal, mint pl. a festészet, ami azon túl, hogy szórakoztatott, inspirálni is tudott.

5. Mit adott az életedben a slam?

Sok új arcot az életemben. Debrecentől – Sopronig, Szeged érintésével. Ezen kívül sok év kihagyás után, elkezdem könyveket olvasni.

Eredet
Végső halál 1. évad
József Attila összes
FIFA, de csak a gép ellen. Az online játék csúnyán kiborít.
Mit játszunk? – ez az egyetlen blog, amit követek. Bocs Ákos. 😊
Mini Bar – a Halközben, és a Szabadtéri színpad
6. Mitől különleges szerinted egy debreceni slam est? Az egyáltalán?

Számomra mindig is a legkülönlegesebb lesz. Amikor Debrecenben próbáltam szerencsét munka terén, akkor ők voltak, akik teljesen nyitottan és befogadó módon álltak hozzám, amiért mindig is hálás leszek a debreceni slammereknek.

7. Mit tanácsolnál egy még most csak a fióknak író leendő slammernek? Hogy induljon el?

Elmondanám, hogy a lábremegés a fellépések előtt és közben is normális. Ezt a részt át kell élni, és egy idő után még élvezni is lehet.

8. Hogyan látod a slam poetry jövőjét?

Én úgy látom, hogy kipukkadt a „slam poetry bubokék”. Hirtelen nőtt nagyot a műfaj népszerűsége, ám ez mostanában drasztikusan visszaesett. Akik nevet szereztek maguknak, elkezdtek reppelni, akik nem jutottak el addig, azok közül sokan abbahagyták. Szerintem kevesebb rendezvény lesz, és kevesebb slammer. Egy szűkebb réteg fogja képviselni ezt a műfajt, ami a slam poetry előnyére fog válni.

9. Neked ki itthon a top3 slammer?

Nem követem már aktívan, de egy Bárány Bence, vagy egy Sárközi Richárd szövegre mindig kíváncsi vagyok. Katschthaler Anna pedig egy olyan új lendületet képvisel, amire érdemes odafigyelni.

+1 Ki legyen a következő?

Nádasdi Éva

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This