A debreceni reggelizők szerethető fekete báránya

Szerző: | aug 11, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

A Black Sheep Debrecenben régóta egy közkedvelt hely, ha “csak egy kávéra” kell leülni valahol a belvárosban. A saját pörkölésű kávékkal operáló debreceni kávéház azonban gondolt egy nem is annyira merészet és feltette a Black Sheep csészéjét a cívisváros legjobb reggelijeinek asztalára. Most kipróbáltuk, hogy írhassunk róla Neked.

Láttunk már olyan helyeket Debrecenben, amelyeket szemmel láthatóan megviselt a tavasszal megélt korlátozások sora. A Black Sheep előre “menekült” és a leállások közepette megtanult Szabi a Péktől kovászos kenyeret sütni….de még milyet.
Elsőre elég kézenfekvőnek tűnik reggeliző jellegű konyhát nyitni egy jól menő kávézó/kávéház mellé/-hez, de azért ebben van némi rizikó Debrecenben.
Micsoda?

  1. Nincs akkora kultúrája a reggelizésének sem ebben a városban, sem az egész országban.
  2. A nyár – ha az “normális” – kivételével nem is nagyon lehet jól és kényelmesen megoldani.
  3. Az angol reggeli egy rituálé, amelyet medvekucsmás szuronyos őröknek kellene vigyázni 6 órás szolgálati váltásban.

Na ezekre bégetet egy nagyot a Black Sheep és azt mondta, hogy a lazítások után belekezd egy saját konyhába. A mostanra Black Sheep Kávéház & Konyha néven futó helyet augusztus elején mi is kipróbáltuk.

Reggeli - Black Sheep

Angol reggeli és Olga mama lecsója a Black Sheepben.

Angol reggeli és magyaros brunch

A brunchok hangulatához eleve illeszkedve 11:00 után érkeztünk a Csapó utca elejére. Egyben biztosak voltunk: az angol reggelit meg kell próbálnunk. Mellé Olga mama lecsóját kértük, amely egy debreceni páratlanból, valami mennyei házi lecsóból – szerintem volt benne padlizsán is – és olyan kovászos kenyerek kíséretéből állt, hogy megkönnyeztük. A kenyér konkrétan még meleg volt, amikor kihozták!
És itt egy mondatnyit időzzünk el:

ennek a nagy bezárkózás idején kitanult kenyérnek nem nagyon van párja a városban.

Nyilván pékségekben akadhat, de ilyen saját “nevelésű” kovászos kenyeret ritkán ehetsz egy-egy fogáshoz. Minket birkába rakott és már csak nyamnyognit tudtunk rajta. 🙂
A reggelihez fritz-kolát kértünk, amely nagy szenvedélyünk, de ennek külön sztorija van.Majd egyszer megírjuk. 🙂

Kovászos kenyér reggeli Black Sheep

Az általunk megtépázott kovászos kenyér a Black Sheepben.

Inglish brékfeszt ala Black Sheep

Az angol reggeli bőséges volt, a debreceni páratlan (amelyet most direkt írtam kisbetűvel) ízgazdag, roppanós és kifejezetten jó, hogy eltértek az ennél a fogásnál megszokottabb vékonyka kolbászkától. A tojás nem túl folyós sárgájával, de nem is csont szárazon érkezett. A gomba szuper volt, de elsőre nagyobb kupac, mint szeretjük, de ez legyen a mi bajunk. A paradicsomos bab pedig olyan príma, hogy szerintem, ha ez konzervet látott, akkor az csak akkor lehetett, ha a konyhában körbenézett előtte. Nagyon bejött, de ez egyébként is személyes kedvenc részem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

•OLGA MAMA NYÁRI LECSÓJA, DEBRECENI PÁRATLANNAL• —————————————————— Olga Mama lecsója ihlette friss nyári lecsónk, egy isteni frissítő fogás, amivel biztosan jól jársz! Olga Mama mindig behabarta egy kis tejföllel és uborkát pirított a hagymával. Savanykás nyári friss élmény, a kovászos kenyerünk pedig egy igazi kísérő mellé! 🥰🥘🍞 Brunch konyhánk nyitva tartása: 8-17h-ig! 🐑🥚🥞🥑🥯🥘🥓 Nyitva tartásunk: H-P 8:00 – 19:45 SZO 9:00 – 19:45 VA 9:00 – 19:00 🍞🥖 KOVÁSZOS KENYÉR ELŐRENDELÉS: ➡️ +36 52 872 404 BÁRÁNY BÉLA RENDELHETŐ HÁZI KENYEREI: -Kovászos fehérkenyér (750g) -Kovászos & Kávés félbarna kenyér (750g) KÁVÉRENDELÉS: ➡️ https://black-sheep.hu/uzlet/ Debrecen, Csapó utca 23. KÁVÉPÖRKÖLŐ MANUFAKTÚRA ÉS KÁVÉZÓ, SÜTIZŐ A FÓRUMMAL SZEMBEN! Mert a majdnem olyan, az nem olyan! Kávé és oktatás info: www.black-sheep.hu #blacksheepdebrecen #blacksherproasteryandcoffee #debrecen #debreceni #instadebrecen #kávépörkölő #manufaktúra #kávé #kávézunk #kávészünet #kávézó #kávészenvedély #prémium #minőség #ízélmény #frissenpörkölve #mutimitiszol #latteart #kedvenc #happymonday #alldaybreakfast #reggeli #brunch #brunchtime

Black Sheep Roastery & Coffee (@blacksheeproasteryandcoffee) által megosztott bejegyzés,

A lecsó, mint brunch

Olga mama nem tudom fogad-e nyaralásra nem rokonokat, de biztos meglátogatnánk. A lecsó friss zöldségekkel megpakolva – szerintem tejfölösen, vagy minimum valami elsőrendő fortéllyal megrántva – egyszerűen olyan volt, mintha tényleg most dobta volna össze a nagyi. És ez jól áll neki.
A debreceni páratlan párja itt található, ugyanolyan hangos roppanással, mint az angol reggelinél. Az első harapásnál konkrétan leálltak a munkálatok a Dósa nádor téren.

Black Sheep reggeli a Csapó utcán.

Üdítőkkel és borravalóval 5500 forintot fizettünk. Összességében nagyon visszatérős a hely és dobbantásként Debrecen három legjobb reggelijében kanyar nélkül benne van a Black Sheep. Pláne, hogy az édes reggeli vonalat még igazán illik kipróbálnunk.  Aztán egyszer az ebéd menüre is rámegyünk, amely szendvicsekkel ls levesekkel kecsegtet.
Na, de ez egy másik poszt lesz…

Te hol reggelizel olykor-olykor? 
Mit kóstoltál már meg a Black Sheepben?

Ha Te is megírnád hol, mit és mennyiért ettél és azt miért ajánlod, akkor irány a Debrecenben ettem Facebook-csoport, vagy ha olvasnál/néznél még gasztro témában egy érdekességet, akkor KATT IDE.
Agyő! 🙂

dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This