“Minden estet úgy várok, mint a karácsonyt” – Mundér Nádasdi Évával

Szerző: | aug 19, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

A debreceni slam poetry élet legfiatalabbjai közé tartozik, mégis már két éve szerves része az esteknek. Flegmán laza szövegei elvarázsolják a hallgatót. Ha rá, vagy Nagy Rudira, esetleg a következő Mundér szereplőre gondolunk, akkor tudjuk, hogy jó kezekben van a DebreSlam következő debreceni generációja.
Ismerd meg őt!

1. Mi az a slam? Csak úgy válaszolhatsz, ahogy még soha nem válaszoltál erre a kérdésre?

A slam egy olyan közösség, ami nem dobál meg paradicsommal, vagy lincsel meg csak azért, mert ki mered mondani a véleményed. Illetve talán egy olyan műfaj, amiben nincsenek határok, ezáltal te is egy kicsit (3 perc 15 másodpercig) elveszítheted a határaidat. Először szorongsz, mert te jó ég figyelnek rám az emberek, de aztán te is felszabadulsz, mert rájösz, ez slam, nincs félnivalód.

2. Miről szólt az első slamed, na meg persze mikor és hol mondtad el?

Az első slamemet még két éve mondtam el Karácsony előtt a jól ismert Conca-ban. Még általános iskolás koromban eléggé furcsa gyerek voltam, aztán ahogy lenni szokott a furcsa gyerekkel, engem is kiközösítettek sokáig az iskolában, és ha már trauma, gondoltam megírom egy slamben.

3. Mit élvezel legjobban a slammelésben?

Azt a feszült pillanatot, mikor kimész a színpadra, és még bármi történhet. Nyilván van egy előre megírott szövegem, amit majd elmondok, de egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan. A hogyan csak a színpadon derül ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lesifotó by @molnarpanni #Háy #János

Nádasdi Éva (@eva_a_nadasbol) által megosztott bejegyzés,

4. Hogyan fejleszted magad?

Igazából én nem fejlesztem önmagam, hanem az estek fejlesztenek engem. Estről estre egyre jobbnak, egyre magabiztosabbnak érzem magam, illetve a többi slammer előadásaiból is sokat tanultam az estek során.

5. Mit adott az életedben a slam?

Egyrészt egyfajta izgalmat, várakozást. Minden estet úgy várok, mint a karácsonyt, ahol mindenki nyitott feléd, és maga az az ajándék, hogy felléphetsz. Valahol, most tényleg figyel rád a többi ember. Másrészt önbizalmat önmagammal szemben, egy visszajelzést, hogy nem csak a szövegeim, de én is képes vagyok a fejlődésre.

6. Mitől különleges szerinted egy debreceni slam est?

Egyértelműen különleges a maga nevében, mint ahogy az összes slamklub Magyarországon.  Itt is vannak visszatérő, és egy fellépős slamerek, de úgy vettem észre sokkal több az a fellépő, aki visszatér, mint aki csak beugrik egy estre. Egyszerűen magába szippantja az embert a hangulat, amitől nem szabadul meg könnyen.

7. Mit tanácsolnál egy még most csak a fióknak író leendő slammernek? Hogy induljon el?

Lépjen fel egy versenyen aztán, majd lesz valami. A slamelés vagy bejön valakinek, vagy nem, de mindenképp meg kell próbálni, ha érzed magadban a potenciált.  Nem fognak kinevetni, vagy megalázni, ettől nem kell tartani. Önmagadat kell legyőzni, a saját félelmedet a színpadtól.

8. Hogyan látod a slam poetry jövőjét?

Amíg vannak kreatív emberek, akik ki merik mondani a véleményüket, addig lesz slam. Mindig lehet újat mondani, vagy máshogy elmondani ugyanazt, még ha sokan úgy is gondolják, hogy ez nem igaz.

9.Neked ki itthon a top3 slammer?

Nincs kifejezetten top3 slamerem, vagyis túl sok van. Nem tudnék hármat mondani, inkább bizonyos slamek fogtak meg eddig.

+1 Ki legyen a következő?

Barta Zsuzsi legyen a következő.

Conca Bistro - dbrcn.hu

Conca Bistro – dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This