4 specialty kávézó Debrecenben

Szerző: | Sze 4, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Válogatásunkban megmutatjuk Debrecen kávé különlegességeit felvonultató helyeit. Lengje be a szálló kávéillat az egész írást!

A specialty kávézók nemhogy az elmúlt években, de az elmúlt két évtizedben jelen voltak az országban, mégis Debrecenben nem hódítottak akkora teret – és helyet – mint mondjuk Pécsett, ahol rögtön 10 is található a városban, vagy mondjuk Szeged és Eger, ahol 5-5. Debrecenben jelenleg négy “kávézó” viseli ezt a jelzőt a kávészakmai portál, a specialty.hu összesítése alapján. Mindjárt az idézőjelet is megmagyarázzuk, de a legbölcsebb, ha belevágunk a listába.

Black Sheep

A Black Sheep olyan nagyon nem szorul bemutatásra, legutóbb a brunch kínálata kapcsán már mi is foglalkoztunk vele bővebben – sőt ebben a videóban elég kimerítően szó esik róla – de a kávéiról, kávébirodalmáról most meg kell emlékeznünk. A kávézó, barista suli és pörkölő egyben egy kávépoliszt alkot a Roncsbár szomszédságában. Saját pörkölésű fekete nedűiket egy La Marzocco Linea Classic gépen keresztül csinosítják meg ízeiben, miközben az alternatív kávé kínálatuk is jelentős:

  • AeroPress
  • Batch brew
  • Chemex
  • Szifon
  • V60
Ez mind megtalálható a Black Sheep kínálatában. A város fekete báránya egy igazi gyapjas kávé élményt béget a hétköznapokba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

• HELLÓ PÉNTEK • —————————————————— Végre itt a hétvége, nagy szeretettel várunk Titeket, kávézni, sütizni vagy mondjuk tesztelni a vadiúj konyhánkat! 😉🐑☕️🍰👨‍🍳🥘🥑🥯🥓🥂 KÁVÉRENDELÉS: ➡️ https://black-sheep.hu/uzlet/ 👨‍🍳Konyha nyitva tartásunk👨‍🍳 11-14h-ig napi ajánlat 8-17h-ig brunch a’la carte 🍞🥖 KOVÁSZOS KENYÉR ELŐRENDELÉS: ➡️ +36 52 872 404 BÁRÁNY BÉLA RENDELHETŐ HÁZI KENYEREI: -Kovászos fehérkenyér (750g) -Kovászos & Kávés félbarna kenyér (750g) Debrecen, Csapó utca 23. KÁVÉPÖRKÖLŐ MANUFAKTÚRA ÉS KÁVÉZÓ, SÜTIZŐ A FÓRUMMAL SZEMBEN! Mert a majdnem olyan, az nem olyan! Kávé és oktatás info: www.black-sheep.hu #blacksheepdebrecen #blacksherproasteryandcoffee #debrecen #debreceni #instadebrecen #kávépörkölő #manufaktúra #kávé #kávézunk #kávészünet #kávézó #kávészenvedély #prémium #minőség #ízélmény #frissenpörkölve #mutimitiszol #latteart #kedvenc #happymonday #alldaybreakfast #reggeli #brunch #napiajánlat #menü #homemade

Black Sheep Roastery & Coffee (@blacksheeproasteryandcoffee) által megosztott bejegyzés,

Nonna Rosa

Itt lesz indokolt az idézőjel, ha “kávézót” írunk. A Nonna Rosa elsősorban étteremként él a debreceniek fejében. Azonos évben a Black Sheeppel, 2017-ben nyitottak Debrecenben és már az elején rendkívül fontosnak tartották az ételeknél is tapasztalható magas kategóriát a kávékra is átültetni. A 42 coffee pörkölőből hozatott alapanyagai egy La Marzocco Strada presszógépen csorognak át, hogy végül megkoronázzanak egy isteni ebédet, vagy vacsorát.

Menta Coffee

A Menta kis ékszerdoboz a Piac utcán, amely vesz egy nagy levegőt nyáron és kilép saját keretei közül, hogy kiülve élvezhessük a kávéélményt, hogy aztán télen egy igazi kis kuckóvá avanzsáljon át, ahová királyi családokat meghazudtoló módon születési előjog bekerülni/beülni. A 2018-ban nyílt hely az Ozone Coffee Roasters-től szerzi be a pörkölményeit (így leírva inkább valami menzának tűnik a Menta) és egy La Marzocco FB80-on csorgatja át, mire a kis asztalaidra kerül.
A bagel szendvicseik pedig valami istenien festenek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Happiness is… coffee on a rainy day. ☕️ #esikegésznap #specialtycoffee #debrecen #mentacoffee #piacutca17

Menta Coffee Debrecen (@mentacoffee) által megosztott bejegyzés,

Cut&Coffee

A Halközben 2013 óta megtalálható Cut&Coffee pont annyira bújik meg a sarkon, hogy megkerülhetetlen legyen, ha a Bajcsy-Zsilinszky felé szeretnél átsétálni. Azon már meg sem lepődsz, hogy ők is egy La Marzocco presszógépet használnak, abból is egy a GB5-öst. Azon viszont elsőre meglepődhetsz, hogy ők is a Black Sheep pörkölő manufaktúrájából szerzik a kávébabjaikat, viszont másodjára azért nem teszed, mert a Black Sheep rengeteg magyarországi helyen alapnak számít.
(Így például a privát felületeinken sokszor megénekelt és velünk ódákat írató szegedi Kapcában is.)

A Cut&Coffee kínálata két fantasztikus “alapanyaggal” vállik teljessé: az egyik a reggelijük kínálata, amely leginkább az ütős szendvicsek körül összpontosul, a másik a fodrászszalon(!!!), amelyre első körben még hasonlót sem tudok felhozni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ezen az esős reggelen csak így indulhat a nap! 😊🌸

CUT & COFFEE (@cut_and_coffee) által megosztott bejegyzés,

+1 Volt egyszer

A Volt egyszer nem specialty kávézó, de nem is akar az lenni. A nem olyan régen útnak indult Debrecen Gasztro sorozatunkban őket is megszólaltattuk és a majd egyszer érkező epizódban a nem specialty jelleg más értelmet nyer. Mert habár ebben a listában és a specialty.hu adatbázisában a Volt egyszer nem szerepel a különleges kávék nyújtotta helyek között, de a folyton teli hely, a Volt egyszer Beach elindulása mind-mind azt jelzi, hogy kávé élményt viszont ad.
Rengeteget.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Egy finom #csokiskekszescappuccino ?;) vagy #fehércsokis , #pralinés , #mandulás , #sóskaramellás .. Várunk ma is Titeket!;)

Volt egyszer (@volt_egyszer) által megosztott bejegyzés,

Térj be hozzánk időnként Debrecen gasztronómiai kalandjaiért, vagy írd meg a Te élményeidet a Debrecenben ettem csoportban, ahol most a város legjobb kakaós csigáját keressük egy nyereményjáték keretében.

 

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This