Rednekk BBQ&BAR: A hely, ahol Trump biztos enne Debrecenben

Szerző: | okt 16, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Kipróbáltuk a nyár egyik debreceni slágerét a Rednekk BBQ&BAR-t. Ölts velünk inkognitót és kattints az élménybeszámolóért!

A Rednekk-ről csak kis elfogultsággal tudok írni. A sztorijukról mindenféleképpen. Még tavaly tavasszal közösen részt vettem Velük az IGEN Debrecen vállalkozói képzésen és már ott lenyűgözött az elhivatottságuk, a barbecue iránti szerelmük. “Polgári” állásuk mellett tervezgették az akkor még név nélküli álomhelyüket, hogy végül a legnagyobb kihívást jelentő időszak közepén, de Debrecen lehető legizgalmasabb új gasztro epicentrumában nyithassák meg a Rednekk BBQ&BAR-t.

Rednekk Debrecen kívülről

A nagyerdei strand sétánya egyébként egyben vizsgálva is megér egy misét, de ha csak szereplőket emelünk ki, akkor is csupa jó figurát, remek sztorit – és ami még fontosabb – hihetetlen jó ízeket találunk. Magában az új Zamat Avanue-n az a jó, hogy például az üzletek utcafronti kinézetén nincs semmi hivalkodó. Egységes, kellemes, visszafogott a hangulat, amely nyilván nyáron teljesedik ki jobban a maga a máshogy kiülős, nekem például rendkívül szimpatikus európai módján. Szóval lesznek még innen tesztjeink, de most vissza a Rednekk-hez.

Mit ad a Rednekk Debrecen?

Direkt egy kora őszi, már a strand bezárása utáni napot választottunk tesztünknek, ráadásul egy átlag hétköznap estét, mert szeretünk arra bazírozni, hogy névtelenül ugyan, de sok figyelmet kapjunk. 🙂
Valahogy így érezzük kibontakoztatva az élményt. A helyiség nyilván egy kis USA lerakat, de abból is a lehető legtöbb déli állam panteon. Viszont kifejezetten jó, hogy habár díszítésében rájátszik erre a figurára, a kollégák nem cowboy kalapban, és -csizmában szolgálnak fel, pláne nem country dalok szólnak élőben egy teherautó platójáról.

Rednekk BBQ Debrecen étterem belső

Egy pulled pork szendvicset és egy pulled pork boxot kértünk, folytásnak pedig egy sajttortát, ha már amerikai életérzés. Az adagok fejedelmiek, bár becsapósak, mert a “marék hús” érzés mindig csalóka egy pulled pork/marka/pulyka esetében. Konkrétan a végén ennyire jóllakottan már régen éreztem magam. Na és akkor az ízekről és az élményről!

A hús valami mennyei volt! Debrecenben még hiányzott – számunkra – az, amikor valami olyan jól elkészített bbq élményt kapsz, ami nem csak alkalmanként, hanem szinte állandóan elérhető. Nem szeretem a túl művészieskedő leírásokat az ételek szempontjából, de legyen annyi elég, hogy úgy lakja be a szádat ez a sok íz a Rednekkben, ahogy Ady írhatott verseket a debreceni lakásán: örömittasan, robbanásszerűen és hosszan.
Majdnemhogy elolvad a szádban a tépett disznó/malac és – hihetetlen, hogy ezt leírhatom, de – nincs műfüst íze. Füst az van bőven, de ez nem a meglocsolt “folyékony füst”, hanem az az igazi, sok óra törődést és hőkezelést kapott minőségi hús, amelynek az állaga felülmúlhatatlan.
Na, ezt sikerült elérniük a srácoknak!

Tudod mi az a szmóker?

Erről egyébként a Rednekk saját szmókere gondoskodik, amit két őrült tudós alaposságával választott ki Szabi és Misi. A teszt után megkerestem őket és elárulták, hogy Big Block Smoker névre hallgat és mivel a BBQ egyik fő alappillére a stabil egyenletes hőmérsékleten való sütés, ezt a stabilitást és megbízhatóságot sűrítették bele ebbe az eszközbe a készítő Iron Block csapat. Fontos volt a megfelelő áramlás és szigeteltség kialakítása. A smoker egy egységet „block”-ot alkot ,ezzel is segítve a jó hőelosztást. A legdurvább az egészben, hogy a gravitációnak köszönhetően a faszén önmagát adagolja így minimális kezelést igényel.  Egyébként érdekesség, hogy az üzlet előtt is áll egy szmóker, egy ún. offset smoker. Az ofszet szmókerek az 50-es években kezdtek divatba jönni, a texasi olajmezőkön, amikor is az olajláz során könnyű volt nagyméretű, vastag falú acélcsövekhez vagy tartályhengerekhez hozzájutni. Jellemzően 2 tartályból épülnek fel. Egy kisebb tartály a tűztér, ahonnan lassan áramlik át a hő a nagyobb tartályba, amely sütőtértként működik. A hőt és a parazsat száraz, kemény tűzifából nyerik.
Rednekk BBQ polled pork

Rednekk BBQ polled pork

Külön ki kell még emelnünk a mártogatóst, amely rendkívül selymes élményt adott és remekül kiegészíti a felfedezést. A kért édes krumpli csodás gerendája a húsélménynek, aládúcolja és megtartja az ízeket. Semmi csicsa nincs benne és ettől olyan kellemes. A jalepeno kellemesen csíp, nem marod le tőle az arcod és a coleslaw-ra a tisztességes jelzőt húznánk rá, de a teszt utáni megkeresésnél az étterem vezetői elmondták, hogy éppen most dolgoznak valami újításon ezzel kapcsolatosan. A szendvics esetében a tálhoz hasonló minőségű beltartalom mellett még a ciabattáról érdemes írnunk, amely a debreceni Sós Pékség terméke, és speciális a Rednekknek sütik. És, hogy miért ciabatta?
A srácok elmondták, hogy a BBQ ízvilágot jobban kiadja egy ilyen sós pékárú mint egy édes hamburgerzsemle.
Az egyetlen, ami hiányzott, hogy a különleges söröket nem kóstolhattam meg – lévén autóval érkeztünk -, de a másik kattanásunkból az üdítőkből is basic kólát ihattunk, de ez legyen a mi bajunk. 🙂

Rednekk BBQ pulled pork szendvics

Rednekk BBQ pulled pork szendvics

Összefoglaló a Rednekk BBQ-ról

Egyébként borravalóval együtt kb. 7000 forintot fizettünk.
Összességében hihetetlen jó élmény volt a Rednekk. Az ízek a hangulat, az, hogy a falnyi üvegablakon kinézve nézheted az elzötyögő villamosokat, ez mind-mind különleges estévé tette az álmos hétköznapot. Nekünk abszolút visszatérős a hely, amelyet ideje lesz bepótolni.

Ha neked is van élményed a Rednekk-ről, vagy vannak tippjeid más helyekre, akkor lépj be a Debrecenben ettem csoportba és gyere írd meg mit, hol és mennyiért ettél.
Már 3000 éhes és kalandvágyó debreceni várja a tippedet!
Egyébként olvass még tőlünk teszteket.

Rednekk BBQ@BAR
Hely: Nagyerdei Strand sétány
Parkolhatóság: Az üzlet előtt lehetetlen, de 200 méterrel odébb kifejezetten csodás!

dbrcn.hu

dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This