TOP 5 legjobb debreceni karanténdal

Szerző: | dec 10, 2020 | Magazin | 0 hozzászólás

Amíg a debreceni gasztronómia és a részünkről annak felfedezése kis műanyag kiszállítós dobozokba és a Debrecenben ettem csoportba költözött addig Kiss Ákos zenei szakértőnknek köszönhetően inkább foglalkozunk egy kicsit a debreceni zenével.
Most ezzel a válogatással…

 ….bárhol járok minden rendben, viszlát Debrecenben

– énekelte a Tankcsapda. És bár a helyi zenei élet egyértelmű, országosan (el)ismert zászlóshajója ők, most mégsem kerültek fel a listára.
Viszont rátettünk 5 kevésbés ismert, de kiváló helyi bandát, amelyek segítenek átvészelni a korlátozó intézkedéseket. Brit tudósok ugyanis már Nagy-Britannia kialakulása előtt kimutatták, hogy a zene remek pszichés hatással bír, segít átlendülni az embernek a nehézségeken, és közösségépítő hatása is van.

  1. Ghost Toast: Frankeinstein

Az instrumentális prog-rockot játszó alföldi banda mindig kissé gondolkodósabb, belső utazáshoz alkalmas muzsikát prezentált, az év elején februárban megjelent új lemezük sem okozott felesleges meglepetést ebben. A búskomor és hátborzongató hangulattal pedig mintha megágyaztak volna a márciustól induló COVID-szürrealitásnak.

  1. Iromba : Autó egy szerpentinen (Quimby cover)

A zenészek nem sokat koptatták idén a világot jelentő deszkákat, de sokan hasznossá tették magukat, és elkezdtek különböző projektek formájában alkotni. Az Iromba például remek jazzes hangvételű feldolgozásokat kezdett el ontani magából, amelyek közül csak az egyik a lenti Quimby cover, de aki ellátogat a zenekar felületeire, az talál még hasonló remek muzsikákat:

  1. Neonhal: Még nem az a reggel

Debrecen legmenőbb keresztény rock (hogy mi???) zenekara is új anyagok készítésével ütötte agyon a koncertmentes időt.
Új daluk és a hozzá készült mozgókép pár napos csak, gyakorlatilag friss és ropogós:

  1. Bad Habit: Élet a k*rvám!

Nem a legszebb karácsonyi üzenet, de tegyük a szívünkre a kezünket: sokan egyet értünk a Bad Habites srácokkal.
Persze kemény zene, kemény szöveg, szóval csak saját felelősségre:

  1. ATOM: Így lettem összerakva

Mikulás napján a hajdúság Bad Religion-ja, az ATOM egy új klippet rakott a csizmánkba, felvezetve a december 13.-án megjelenő Slamasztika lemezüket. Ők zenével kedveskedtek nekünk advent idején,  így lettek összerakva, mint igazi jófejek:

Ha kimaradt volna valami fontos, akkor feltétlenül szóljatok nekünk mondjuk a Fcaebookon. 🙂
Hallgassatok zenét, mert az nektek is jó, meg a zenészeknek is!

Áldott, muzikális karácsonyi készülődést!

Kiss Ákos - dbrcn.hu

Kiss Ákos – dbrcn.hu

Olvasd el ezeket is 

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen 10 legjobb hamburgere

Debrecen legjobb hamburgere és burgereinek listája több mint 300 szavazat alapján. A TOP 10 szereplő a cívisváros gasztro éeltéből.

Pin It on Pinterest

Share This